​​

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2015. gada 1. septembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 39 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     R. Dobelli grāmata “Gudrās rīcības māksla” 52 nodaļās parāda lasītājam, kāpēc krīzes ļoti reti ir iespēju laiks, kāpēc plānošana nomierina, kāpēc ir vērts atteikties no iespējām, kāpēc informācijas pārbagātība noved pie negudras rīcības, kāpēc pirmais iespaids ir maldīgs u. c. Autors dod iespēju neklīst pa maldu ceļiem, bet mācīties no citu laipni pieļautajām kļūdām.

 

     N. Eijala un R. Hūvera grāmata “Noķert uz āķa” būs saistoša lasāmviela tehnoloģiju jomas speciālistiem, spēļu un lietojumprogrammu izstrādātājiem, dizaina, reklāmas un pārdošanas jomas speciālistiem, zīmolvežiem, blogu autoriem, mārketinga studentiem un ikvienam, kuru interesē patērētāju psiholoģija un ražotāju centieni ar cilvēku manipulēt.

 

     Ģenerāļa J. Baloža “Atmiņu burtnīcās” apkopotas atmiņas par diviem zīmīgiem notikumiem mūsu valsts vēsturē – Brīvības cīņām 1918. – 1920. gadā un laiku pirms un pēc 1934. gada 15. maija apvērsuma. J. Balodis bija visu šo notikumu vadībā. Viņš piedalījās Brīvības cīņās no pirmās līdz pēdējai dienai. Par ģenerāli daudz runājuši un rakstījuši citi. Izlasot viņa atmiņu stāstījumu, uzzināsim, kāds ir bijis ģenerāļa viedoklis par šiem vēstures notikumiem, kādas viņš atceras un raksturo daudzas šajos gados satiktās personas tuvplānā.

 

     L. Ozoliņas-Mollas un M. Molla grāmata “Nacionālie parki un rezervāti Latvijā” ar tekstu un daudzu fotogrāfiju palīdzību sniedz daudz vērtīgas informācijas par mūsu valsts dabu. Izdevumā uzzināsiet, kādas aizsargājamas teritorijas ir Latvijā, kurš ir valsts vecākais dabas rezervāts, kurus purvus var iepazīt, ejot pa laipu ceļu, kurā vietā aug īve un efeja, kur ligzdo melnkakla gārgale u. c.

 

     Daiļliteratūras klāstā V. Volkēvičas romāna “Pļauka” 2. grāmata, kurā lasītāju agrāk iepazīto varoņu Gitas un Valtera likteņus krusto kara un pēckara laiks. Valters nonāk leģionā, viņa brālis – Kurzemes katlā. Pēkšņi kādā naktī arī Gitas nepadarītajiem darbiem, iemērktajai veļai un rītdienas iecerēm vairs nav nozīmes. Bet pat čekas pagrabi, cietums un Sibīrija nespēj satricināt Gitas mīlestību pret dzimteni, vēlmi sastapt visus vējos izkaisītos piederīgos. Grāmata ir emocionāls vēstījums par sievieti, tās mīlestību, spēku, izturību un spītu.

 

     D. Makomberas romāna “Sākt šajā brīdī” notikumu centrā ir juriste un darbaholiķe Libija Morgana, kura pēkšņi zaudē darbu un ir spiesta sākt dzīvi no jauna – sākt tieši šajā brīdī! Meklējot izeju no negaidītās situācijas, Libija gan neatrod to, ko bija meklējusi. Tā vietā viņa iemācās baudīt dzīvi visā dabiskumā, sāk mīlēt sevi un atrod kādu, ar ko dalīties savā jauniegūtajā laimē un sen lolotā mīlestībā. Protams, pa ceļam uz savu laimi Libija pamanās izglābt un sasildīt ne vienu vien mazo sirsniņu...

 

     E. Eilisli grāmatas “Milzu sastrēgums” sižets balstīts notikumos Baku 1988. gada beigās, 1989. gada sākumā. Romānā aprakstīti gan armēņu grautiņi Baku, gan rakstnieka dzimtā ciema vēsture – Nahčivanas armēņu iedzīvotājus 1919. gadā apkāva turku kareivji. Rakstnieks ir apsūdzēts simpātijās pret armēņiem un azerbaidžāņu nomelnošanā, taču ticamāk, ka ne mazāku lomu ir spēlējusi romānā nesaudzīgi paustā valstī pastāvošā režīma un politiskās tirānijas kritika.

 

     Dž. Beikeres romānā “Longborna” centrālo vietu ieņem Dž Ostinas romānā “Lepnums un aizspriedumi” jau iepazītie kalpotāji. Sāra, bārenēs palikusi istabmeita, vada dienas, nodarbojoties ar Benetu saimniecības veļas mazgāšanu, grīdu beršanu un naktspodu iznešanu. Taču arī kalpotāju stāvā ir tikpat daudz mīlas dēku, lauztu siržu un intrigu kā Longbornas augšstāvā. Un līdz ar noslēpumainā jaunā sulaiņa ierašanos kalpotāju mierīgais dzīves ritms mainās uz visiem laikiem..

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. septembrī.

 

Līdzīgi raksti