Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Kad laukā ir sals, ir labi sasildīties, lasot stāstus par draudzību. 

 

     Tā Katoļu PII sagatavošanas grupas „Bitītes” bērni audzinātāju Ingas Šcerbakovas un Anitas Kalvānes Žikares vadībā februārī lasīja Bērnu bibliotēkas vecākās bibliotekāres Inetas Kuzņecovas sagatavoto grāmatu kopu „Stāsti par draudzību”.

 

     Pirmsskolas vecums ir laiks, kad bērni sāk draudzēties. Tomēr tas nav viegli. Palīdzēt apgūt draudzēšanās mākslu var arī grāmatas.

 

     Helēnas Brosas grāmata „Labākās draudzenes” vēsta par divām meitenēm Sīri un Lūvi, kuras ir labākās draudzenes, tomēr draudzēties viņām brīžiem neveicas viegli. Starp meitenēm gadās strīdi un pārpratumi, bet viņas iemācās salīgt mieru. Savukārt Melkera labākais draugs ir suņuks. Par zēna un sunīša kopējām jautrajām rotaļām, kā arī par rūpēm un atbildību var lasīt Helēnas Brosas grāmatā „Vislabākais draugs”. Lācēns Deivida Mellinga grāmatā „Kur ņemt vienu apkampienu” arī meklē to vislabāko draugu, no kura saņemt vissiltāko apkampienu. Vai viņam to izdodas atrast? 

 

     Leduslācēns Ille ir palicis viens uz paša pēdējā ledus gabala. Roņus vairs nevar noķert, un lācēns izlemj doties meklēt ēdienu citur. Vai viņš gribēs palikt zooloģiskajā dārzā? Nē! Labāk ir būt brīvam lācim! Vai Illem sanāks sadraudzēties ar citiem lāčiem un kas būs viņa uzticamākā draudzenīte, var lasīt grāmatā „Leduslācēns Ille”

 

     Kā ir būt citādākam un kā atrast draugus, ja neviens ar tevi negrib draudzēties, var lasīt Klausa Baumgarta grāmatā „Bezausis un Divausis”. Arī Ineses Valteres grāmatā „Pasakas ģimenei turpinās” vairākās pasakās ir aktualizēta draudzības tēma. 

 

     Draudzība mēdz būt negaidītu pārsteigumu pilna, tomēr tā palīdz augt lielākiem un kļūt labākiem. Evelīnas Dacjūtes grāmata „Laime ir lapsa” ir brīnišķīgs stāsts par neparastu draudzību un sapņiem. 

 

     PII grupiņas „Bitītes” bērni atzina, ka viņiem ļoti patika lasīt grāmatas par draudzību un labprāt saņemtu vēl kādu grāmatu kopu arī turpmāk. Bērnu bibliotēka aicina pieteikties pirmsskolas izglītības iestādes, kuras vēlas sadarboties un saņemt bibliotēkas speciālistu sagatavotās grāmatu kopas par dažādām aktuālām tēmām.