Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Ielūkojies Bērnu bibliotēkā! Mums ir vairākas jaunas grāmatas, kas palīdzēs īsināt brīvdienu garos vakarus.

 

     Viļa Plūdoņa grāmata „Rūķīši un Mežavecis” ar krāšņajām mākslinieces Agijas Stakas ilustrācijām priecēs katru lasītāju, ļaujot kavēties kopā ar rūķīšiem meža klajumā, kamēr parādās Mežavecis… Savukārt Mauri Kunnasa grāmata „Ziemassvētku vecīša ziemas brīvdienas” stāsta par Ziemassvētku vecīša atpūtu pēc tam, kad ir izdalītas dāvanas bērniem. 

 

     Vilks ir savainojies, slidojot uz dīķa. Viņš sauc palīgos savus draugus – Lāci un Lapsu, taču tie ir aizņemti ar savām lietām un nenāk. Kurš gan palīdzēs Vilkam pagūt tikt mājās Ziemassvētku vakarā pirms satumst? To var lasīt Ilmara Tomuska grāmatā „Vilka draugi”

 

     Ir jauns rīts, Sauli sveic visi meža iemītnieki, tikai Zaķēnam nav vārdu, lai priecātos par jauno dienu. Vāverīte, Lācenīte un Vilcēns steidzas palīgā sameklēt Zaķēna vārdus. Viņi atrod dažādus vārdus. Vai tie derēs arī Zaķēnam? Evijas Gulbes sirsnīgā grāmata „Zaķēns, kuram nebija vārdu” stāsta par būtisko – mīlestību un draudzību. Lauras Vinogradovas grāmata „Tētis un suns” ieved vasarā, kad Magdas tētis dodas strādāt uz Zviedriju, un meitene tik ļoti bēdājas un dusmojas par to, ka izlemj vairs ar tēti nekad nerunāt. Kādā dienā meitene atrod suni. Suns mazliet remdē meitenes skumjas, bet tad notiek negadījums un… Tālākos notikumus lasiet grāmatā!

 

     Kadri Hinrikusas grāmatā „Taksis un Dogs” varam iepazīties ar diviem labākajiem draugiem, kuri svin dažādus svētkus, draudzējas ar kaimiņiem,  gatavo ziemas krājumus un dara daudz interesantas lietas. Nu gluži kā katrs no mums! Atšķirīgs ir tikai tas, ka Taksis un Dogs ir suņi. Un arī viņu kaimiņi un piedzīvojumu biedri ir suņi – tik atšķirīgi izskatā, raksturā un rīcībā.

 

     Jautrus brīžus sagādās bērnu anekdošu grāmata „Zirgs svītrainā pidžamā”, savukārt Dāvida Sundīna „Grāmata, kas negribēja, ka to lasa” būs īsts piedzīvojums jebkuram pieaugušajam un jautrība bērnam, kuri to lasīs kopā.

 

     Jauna grāmata ir Zviedrijas bērnu spriedzes stāstu autorei Kristīnai Olsonei. „Spoku mājiņas noslēpums”  aizved uz laiku īsi pirms Ziemassvētkiem. Alba un viņas jaunākā māsa Ellena ir aizbraukušas uz Zvaigžņu ieleju apciemot tēvoci Baltsaru. Tēvocis parāda māsām vecu miniatūru mājiņu, kuru izgatavojis slavens galdnieks. Mājiņa meitenes nobiedē.  Sniegavētra draud ieputināt ciemu, noslēdzot ceļu uz ārpasauli. Kā meitenes pavadīs Ziemassvētkus un vai viņas tiks atpakaļ uz mājām?

 

     Ieraksti savā svētku svinēšanas plānā – izlasīt grāmatu! Gaidām bibliotēkā.