Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Sniegotā februāra dienā, kad saulīte koķeti uzsmaidīja ziemai un sauleszaķīši jautri rotaļājās koku zaros, Rēzeknes Bērnu bibliotēkas lasītāji kopā ar Lācīti Rūcīti devās uz Rēzeknes kultūras un atpūtas parku, lai vērīgāk izpētītu apkārtni, cenšoties aplūkot vietas un lietas, kam diendienā paejam garām un steigā nepievēršam īpašu uzmanību.

 

Ziemas pasaka – Ziedoņdārzā un Raiņa parkā

 

     Pēc latviešu rakstnieka Jura Zvirgzdiņa „Ziemas pasakas” izlasīšanas un mākslinieces Anitas Paegles ilustrāciju aplūkošanas bibliotēkas talismans Lācītis Rūcītis kopā ar bērniem centās saskatīt līdzības starp grāmatā minēto Rīgas Ziedoņdārzu un Rēzeknes kultūras un atpūtas parku jeb tā dēvēto Raiņa parku.

 

     Bērni atzina, ka arī pie mums, gluži kā Anitas Paegles ilustrētajā grāmatā „Ziemas pasaka”, ir gan vēsturiskas mājas, gan koki, gan krūmi, gan šūpoles un slidkalniņi, trūkst tikai baltā sniegavīra…  Lācītis Rūcītis apņēmās vēl šoziem kopā ar bērniem uzcelt krāšņo vīru.

 

     Pēc izzinošās pastaigas bērni vienojās kopējā fotomirklī.  Katram rokās bija līdzpaņemtais lācītis un krāsains balons. (Foto skatieties šeit.) Pēc parka apmeklējuma  visi devās uz bibliotēku, lai omulīgā gaisotnē sasildītos un pārrunātu redzētos un dzirdētos atklājumus.

 

Lācīša Rūcīša mēnesis

 

     Atgādinām, ka februāris Rēzeknes Bērnu bibliotēkā ir lācīša Rūcīša mēnesis, no 9. līdz 28. februārim tur būs skatāma grāmatu un rotaļlāču izstāde „Katram savs mīļlācītis”.

 

     Bibliotēkas kolektīvs aicina ikvienu, atnesot savu mīļāko lācīti, piedalīties izstādes tapšanā un arī paciemoties „grāmatu mājā”. Būtu jauki, ja lācītim klāt tiktu pievienots arī stāsts, apraksts vai pat dzejolis par to, kāds ķepainītim ir vārds, kā jūs satikāties u. tml.  Bibliotēkas apmeklētāji priecātos arī par zīmējumu, aplikāciju vai citādi attēlotu lācīti.

 

     Bērnu bibliotēka gaidīs tavu mīļlācīti un radošo darbu līdz 25. februārim. Noslēdzot lācīša Rūcīša mēnesi, 27. februārī  Rēzeknes Bērnu bibliotēkā notiks pasākums „Kopā ar lācīti Rūcīti”, kur ikviens apmeklētājs varēs uzzināt interesantus faktus par lāčiem, paklausīties dziesmas un izbaudīt sejas māksliniecisko apgleznošanu, kā arī  saņemt īpašas pārsteiguma un saldās balvas.