Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Bērnu bibliotēka tradicionāli piedalās Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļā, kas šogad noritēja no 14. līdz 20. novembrim. Lai kopā ar daudziem tūkstošiem grāmatu mīļotāju svinētu Rītausmas un Krēslas stundas, lasot vienu un to pašu stāstu daudzās valstīs vienlaicīgi, 14. novembrī, Lielajā lasīšanas dienā, Rēzeknes Bērnu bibliotēkas darbinieces Vija Grišina un Ineta Kuzņecova viesojās pie Rēzeknes sākumskolas 5. m klases skolēniem, lai veicinātu viņu interesi par Ziemeļvalstu literatūru, vēsturi, kultūru un tradīcijām.

 

     Rītausmas stunda notika skolas bibliotēkā, kur pie gariem galdiem pulcējās lasītāji.  Lai vislabāk izjustu Ziemeļvalstu kolorītu, uz galdiem tika novietots  globuss, kuģi, dekoratīvās sveces, norvēğu autoru bērnu grāmatas un grāmatas par Norvēģiju, kā arī Norvēģijas karogs un ilustrācijas viktorīnas jautājumiem. Šāda atmosfēra mudināja bērnus pētīt grāmatās esošo informāciju, uzzināt vairāk par Norvēģiju un atrast atbildes uz viktorīnas jautājumiem, kā arī kopīgi izlasīt Stīana Hola stāstu “Gārmana vasara”.

 

     Grāmata stāsta par sešgadīgā zēna, viņa vecāku un tantes jūtām un pārdzīvojumiem, bailēm un emocijām.

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rītausmas stundas noslēgumā bērnus gaidīja patīkams pārsteigums – zaļā tēja, cepumi un veiksmei – konfekte “bizmārīte”... Kas lasīja stāstu, tas sapratīs!


     Bērnu bibliotēka pateicas  5. m klases audzinātājai un skolas bibliotekārei Intai Lācei par silto uzņemšanu un mīlestības pilno attieksmi pret bērniem savā darbā.

 

     Fotogrāfijas no pasākuma var aplūkot šeit.