Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Patriotiskā nedēļa, gaidot Latvijas dzimšanas dienu, Rēzeknes Bērnu bibliotēkā iesākās ļoti radoši. 12. novembrī bibliotēkā ciemojās Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas 4. b klases skolēni un viņu audzinātāja Inese Lakstīgala.

 

     Pateicoties šim bibliotēkas apmeklējumam, skolēni papildināja savas zināšanas par Latviju. Visi kopā noskaidrojām, ka šogad Latvijai paliek tikpat gadu, cik mūsu vecvecvecmāmiņām – 100.

 

     Tā kā Latvijas galvaspilsēta ir Rīga, visi kopā gājām jautrā latviešu tautas rotaļā „Mēs ejam cauri Rīgas tiltam”. Atsaucām atmiņā leģendu par to, kā radās Latvijas karogs. Pēc izzinošās informācijas noklausīšanās bibliotēkas ciemiņi tika aicināti uz radošo darbnīcu „Tortes gabaliņš Latvijai!”, kurā bērni no papīra taisīja trīsstūrainu tortes gabaliņu (dāvanu kastīti) ar Latvijas simbolu.

 

     Saliekot visus gabaliņus kopā, sanāca viena liela un grezna svētku „torte”. Mēs katrs esam daļiņa no Latvijas, līdz ar to katrs dalībnieks saņēma puzles gabaliņu, kura otrajā pusē bija kāds dzejolis par Latviju. Visi tika pie uzstāšanās un deklamēja dzejoļus. Pēdējais, noslēdzošais uzdevums bija no dotajiem puzles gabaliņiem salikt attēlu, kas pasākuma dalībniekiem ļoti labi veicās.

 

     Rezultātā redzējām mūsu valsts kontūru un Rēzeknes pieminekli "Vienoti Latvijai" jeb "Latgales Māra". Sveicam Latviju tās gaidāmajā dzimšanas dienā, novēlot tai ilgus gadus, daudz nozīmīgu notikumu un laimīgu, gudru, radošu cilvēku, kas dzīvo te – Latvijā – un sauc šo valsti par savām mājām.

 

     Pasākuma fotgaleriju skatieties šeit.