Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Pilnā sparā rit skolēnu vasaras brīvlaiks! Mūs maigi glāsta saules stari, veldzē rāms vējiņš, un dabas pilnbrieds atgādina, ka ir pats skaistākais gadalaiks – vasara, kad izbaudām prieku būt kopā ar draugiem – peldamies, sauļojamies, skrituļojam, vizināmies ar riteni, dodamies pārgājienos un apmeklējam tālākas zemes. Taču vasara ir arī vislabākais laiks, lai atpūtas brīžos ļautos brīnumainam ceļojumam grāmatu pasaulē.

 

     Tādēļ Rēzeknes Bērnu bibliotēka ar prieku paziņo, ka „Bērnu un jauniešu žūrija 2013” ir klāt! Šogad žūrijas organizatori ir īpaši parūpējušies un katrai vecumgrupai atlasījuši sešas interesantas un saistošas pašmāju un ārzemju autoru grāmatas.

 

     Paši mazākie lasītāji varēs iepazīties ar dažādiem dzīvnieciņiem: lāci un tīģeri, kuriem gadās visvisādi piedzīvojumi, ar ķepainīti Duglasu, kam ir plaša, mīloša sirds, ar garausi Hūbertu un viņa draugiem, arī ar meiteni Līzi Analīzi, kas dodas palīgā ārstiem un sniedz mierinājumu slimnīcā nonākušiem bērniem. Bērni varēs doties piedzīvojumiem bagātā ceļojumā ar ļoti neparastām būtnēm: sarkanmataino desiņu, zeķēm perētājām, naudas podu, lāča galvaskausu, trako jaku… Agrāk bērnu grāmatās šie varoņi nebija manīti!

 

 

 

     Lielākie žūrijas eksperti varēs izzināt skolnieces Danas dzīves līkločus. Meitenei izbrauciens zaļumos izvēršas nolaupīšanā – pusaudze tiek ievilkta Apakšzemē, kur mīt dīvaini radījumi un valda pavisam citādi likumi. Lasītāji varēs sadraudzēties arī ar latviešu Gregu – Jāni Bērziņu, kas izlemj paveikt ko tādu, lai par viņu runātu visa skola vēl turpmākos divdesmit gadus; ar Persiju Džeksonu, kas ir pusdievs, īsts varonis, kam lemti lieli varoņdarbi, un vēl daudziem citiem mistiskiem un gluži reāliem varoņiem.

 

      Jauniešiem tiek sniegta iespēja paceļot pa utopisku vietu – kopienu, kas ir pasaule bez krāsām, smaržām, skaņām, atšķirībām, bez individualitātes, pat bez kustoņiem, putniem, kukaiņiem un augiem; iepazīties ar Purpura karaļa galmu, kur dejo Uguns ragana un klīst Āksts, prasmēs sacenšas nimfu meitas un cilvēku meitene bezcerīgi iemīlas ledus vīrā. Jaunās dāmas noteikti uzrunās Melindas dzīvesstāsts – skolniece ir uzsākusi mācības vidusskolā kā izstumtā, vecie draugi no viņas ir novērsušies, bet jaunie klasesbiedri, kurus meitene pat nepazīst, no viņas izvairās. Taču seko neparasts notikums, kas visu izmaina. Kāds ir šis notikums? To jūs uzzināsiet lasot!

 

 

     Pieaugušos lasītājus šogad īpaši aicinām iesaistīties Vecāku žūrijā. Esiet moderni – uzziniet bērnu literatūras aktualitātes un sekojiet, ko lasa jūsu bērns! Šī gada žūrijas grāmatu kolekcija gaida savus ekspertus, nāciet un piedalieties! Tiksimies Rēzeknes Bērnu bibliotēkā!