Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Septembrī bērni atgriežas skolas solos, lai iegūtu jaunas zināšanas. Uzzināt vēl nezināmo palīdzēs arī daudzas grāmatas, kuras var meklēt Bērnu bibliotēkā.

 

     „Parasto lietu neparastā vēsture” iepazīstina ar to, kā ir radušās daudzas lietas, ko lietojam ikdienā, savukārt  A. Vanagas „Pagalma enciklopēdija” ved aizraujošā ceļojumā kopā ar britu īsspalvaino kaķi, iepazīstot dažādus kustoņus pagalmā. S. Remere grāmatā „Mūsējās” stāsta par 50 Latvijas sievietēm, kas spējušas būt drosmīgas un piepildīt savus sapņus.

 

     Skola ir ne tikai zināšanas, bet arī delverības un jokošanās. Par skolas dzīvi jautros pantos stāsta igauņu dzejnieks Contra grāmatā „Visi ir visgudrākie”. A. Tarakas grāmata „Punktiņa un Kleksis” ieved galvu reibinošajā, tomēr tik sakārtotajā pieturzīmju pasaulē. Šīs abas grāmatas jo īpaši patiks tiem, kas nupat kā sākuši skolas gaitas.

 

     Septembris ir arī Dzejas dienu mēnesis. D. Harmsa dzejoļu krājumā „Ļoti briesmīgs notikums” spēles ar valodu un dzejoļu dinamiskie, jocīgie sižeti padara lasīšanu par piedzīvojumu. Vai rakstnieka radītie tēli var atdzīvoties un dzīvot savu dzīvi? Par to var lasīt J. Zvirgzdiņa grāmatā „Tobiass un rakstnieks”.

 

     Vai esi iedomājies, kas notiktu, ja istabā atdzīvotos paklājs, mēbeles un citas lietas? Kādus stāstus tās pastāstītu? Arī pašai Dorabellai ir kāda aizraušanās, kas vēlāk sagādā prieku visiem. Uzzināt, kas ir šī aizraušanās, un ar Dorabellas istabas interesantajiem iemītniekiem vari iepazīties D. Kravales grāmatā „Dorabellas istaba”. Savukārt Mārtiņš un viņa vecāki sadzīvo kopā ar dažādām viedierīcēm, bet kādu dienu Mārtiņš ar draugiem bēniņos atklāj kādu dīvainu ierīci, kas raksta, bet nav dators. Kas gan tas varētu būt? To lasiet L. Vecvagares grāmatā „Mārtiņš Datortārpiņš”.

 

     Apzinoties savas saknes un sajūtot sevī mīlestību, mēs spējam pieņemt jebkuras pārmaiņas un pārvarēt visliekākos pārbaudījumus. I. Ziemanis grāmatā „Gadalaiki” aktualizē tādas mūžsenas vērtības kā iekšējo spēku, pieņemšanu un gaišumu sevī. P. Raudas grāmata „Kā izglābt mazītiņo mammu” arī stāsta par vērtībām, par ģimeni, par spēju ieraudzīt otra sāpes un vajadzības, par līdzcilvēku atbalsta nozīmīgumu.

 

     „Auto stāsti” ir piecpadsmit jautri un aizraujoši stāsti par draudzību, drosmi un gatavību palīdzēt. „Auto stāsti” un arī grāmata „Kad mazajiem zaķēniem ir sāpīte” var būt īstā lasāmviela mazākiem bērniem, ko lasīt kopā ar vecākiem pirms miedziņa.

 

     Sākoties jaunajam mācību gadam, atcerieties arī par bibliotēku un nāciet ciemos pēc kādas jaunas grāmatas! Gaidīsim!