Attēls: www.zvaigzneaustrumos.lv

     No 1. novembra līdz 4. decembrim visā Latvijā notiek akcija "Zvaigzne austrumos" ar mērķi  sagatavot un nogādāt 6000 dāvaniņas karadarbībā cietušajiem bērniem pasaules karstajos punktos. Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā darbojas akcijas atbalsta punkts Rēzeknē, ar kura starpniecību tiek pieņemti ziedojumi tālākai nogādei akcijas organizatoriem.

 

     Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) apkopotā informācija liecina, ka pasaulē ir vairāk nekā 10 miljoni bērnu, kas karadarbības dēļ palikuši bez mājām Aicinām līdzcilvēkus nepalikt vienaldzīgiem un palīdzēt iepriecināt kara šausmās cietušos bērnus.

 

     Rīcības plāns.1. Bērniem paredzētās dāvanas ievieto vidēja izmēra kurpju kastē. Pašu kasti iesaiņot dāvanu papīrā nav nepieciešams, bet, ja to dari, tad kasti un vāku ar papīru apvelc atsevišķi. 2. Uz kastes saskatāmi uzraksti kāda dzimuma un vecuma bērnam vai pusaudzim dāvana ir komplektēta. Ieteicamās vecuma grupas 2–4, 5–9 un 10–14 gadi. 3. Piepildi kasti ar daudzveidīgām dāvaniņām, kas iepriecinātu bērnu bēgļu gaitās. Lūgums, katrā kastē ielikt arī kādu mīksto rotaļlietu, jo kara šausmu traumētajiem bērniem nepieciešams kāds mīļuma priekšmets. 4. Ieliec kastē lapu ar dāvanu sūtītāja vārdu, uzvārdu un e-pasta adresi. Šī informācija netiks sūtīta tālāk, bet paliks pie akcijas rīkotājiem. 5. Ja iespējams, lūdzu,  ziedo 5 eiro ceļa naudai par katru kastīti biedrības “Baltic Global Initiative” kontā. 6. Dāvanu nogādā Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, Atbrīvošanas alejā 81 līdz 2. decembrim.

 

     Vēlamo mantu saraksts: mīkstā manta, lecamaukla, jojo, mašīnīte, bumbiņa, baloni, puzles u.tml. būs rotaļām noderīgas lietas. Zīmuļi krītiņi, flomāsteri, zīmēšanas bloki, krāsojamās grāmatas vai kaut kas cits (arī šķēres lielākiem bērniem) derēs radošai izpausmei. Padomā par siltām zeķēm, cepurīti vai cimdiņiem, zobu, birstīti, zobu pastu, ziepēm, kādu mazu, mīkstu dvielīti, siltu pledu. Ledenes vai cietās konfektes būs labs kārums. Pusaudži novērtēs T-kreklus vai kādu greznumlietiņu.

 

     Nevēlamo mantu saraksts: nedāvini lietotas vai salauztas mantas. Nav ieteicams saiņot ēdienu (šokolādi, cepumus, riekstus, sēklas u.c.), šķidrumu saturošus (šampūni, dušas želejas) un viegli plīstošus (stikla, porcelāna, māla) priekšmetus, kā arī rotaļu ieročus. Islāma kultūrā nav pieņemts attēlot cilvēku, tāpēc nevajadzētu sūtīt šāda tipa lelles vai citas lietas, kā arī nevēlami ir sunīši un cūciņas. Dāvanu kastē nav vēlams likt dažādus reliģiskus simbolus un literatūru.

 

     Dāvanas galamērķi sasniegs Zvaigznes dienā, tāpēc akcijas nosaukums ir „Zvaigzne austrumos”. Dāvanu izdalīšanu klātienē pārraudzīs ”Baltic Global Initiative” pārstāvis. Vairāk par akciju lasi vietnē www.zvaigzneaustrumos.lv.