Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2018. gada 1. novembra līdz 14. decembrim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā aplūkojama izstāde “Jurijs Tiņanovs – ģimnāzists un students”.

 

     Jurijs Tiņanovs bija ebreju izcelsmes krievu rakstnieks un literatūrzinātnieks, Puškina pētnieks. Dzimis 1894. gada 18. oktobrī Rēzeknē turīgā ebreju ģimenē. 1918. gadā beidza Petrogradas universitātes Vēstures un filoloģijas fakultāti un palika uz dzīvi Krievijā. Ievērojamākais Jurija Tiņanova darbs ir romāns „Puškins”. Kopš  1982. gada Rēzeknē notiek viņa piemiņai veltīti literārie lasījumi. Pirmos lasījumus vadīja ievērojamais krievu rakstnieks Venjamins Kaverins.

 

     Izstādes “Jurijs Tiņanovs – ģimnāzists un students” materiāli nāk no Jurija Tiņanova muzeja dibinātājas un skolotājas Annas Ulanovas arhīva. Anna Ulanova un viņas meita Tatjana Siņeļņikova daudzu gadu garumā vāca eksponātus un nodarbojās ar daudziem citiem organizatoriskiem jautājumiem. Muzejs tika izveidots 1981. gadā Rēzeknes 6. vidusskolā.

 

     Atgādinām, ka bibliotēkas mājaslapā joprojām apskatāma arī Jurijam Tiņanovam veltīta virtuālā izstāde, kura tika izveidota 2014. gadā.