Publicitātes attēls

     Latviešu valodas aģentūra aicina tos, kuri aizrautīgi vēro valodu apkārtējā vidē, piedalīties fotogrāfiju un stāstu konkursā “Redzu labu vārdu, rakstu labu stāstu”. Konkurss norisinās otro gadu, tā mērķis ir mudināt dalībniekus atpazīt valodas zīmes un elementus pasaulē, kurā dzīvojam.

 

     Piedalīties var ikviens, iesūtot fotogrāfiju, kurā interesantā veidā redzams kādas Eiropā sastopamās valodas vārds, vārdu salikums, frāze vai izteiciens, kas pamanīts apkārtējā vidē. Fotogrāfija var būt uzņemta gan Latvijā, gan citur pasaulē. Fotogrāfijai jāpievieno stāsts, kurā brīvi izvēlētā radošā formā aprakstīta fotogrāfijas uzņemšanas situācija un tās saistība ar Latviju vai latviešu valodu. Darbi tiks vērtēti divās vecuma grupās: līdz 18 gadiem un no 18 gadiem.

 

     Fotogrāfiju un stāstu konkursa nolikumu skatiet šeit.

 

     Pieteikuma anketa šeit.

 

     Konkursa darbi tiek gaidīti līdz 2016. gada 18. novembrim (ieskaitot) uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

 

     Iesūtītos darbus izvērtēs īpaši konkursam izveidotas žūrijas komisijas, kuru sastāvs tiks paziņots novembrī. Uzvarētāju apbalvošana notiks Dzimtās valodas dienas pasākumu laikā 2017. gada februārī.