Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2015. gada 1. jūnijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 38 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     V. Praudes un J. Šalkovska grāmata “Integrētā mārketinga komunikācija” divās daļās mārketinga komunikāciju aplūko gan no uzņēmuma un individuālā patērētāja, gan no sabiedriskā viedokļa, autori izskata savas domas par interešu saskaņošanu šajā jomā. Ar šī izdevuma palīdzību interesentiem būs iespēja rast atbildes uz jautājumiem, kā sasniegt klientus internetā, kā apsteigt konkurentus, kā pareizi uzrunāt klientu, kā mērīt rezultātus u. c. Grāmatas otrajā daļā detalizēti izanalizēta personiskā komunikācija.

 

     Izdevums “Latvijas mazās Gaismas pilis” ar bagātīgu fotogrāfiju klāstu un bibliotēku vadītāju stāstījumiem ļauj ieskatīties daudzās bibliotēkās, jaunuzceltās vai skaisti izremontētās, visos četros Latvijas novados.

 

     Latvijas muzeju dzīvē savukārt palīdz ielūkoties I. Būmanes grāmata “Latvijas 99 privātie muzeji un kolekcijas”. Šis izdevums seko autores 2010. gadā izdotajai grāmatai “111 privātie muzeji un kolekcijas”, un tajā piedāvāts ieskats vēl 99 apskates vērtos krājumos, kā arī iekļautas atgādnes par pirmajiem 111 muzejiem. Grāmatā apskatāmi muzeju un kolekciju vērtīgākie eksponāti, lasāmas leģendas un veidotāju dzīvesstāsti, kā arī norādes par iespējām apmeklēt muzejus un kolekcijas visos Latvijas novados.

 

     Daiļliteratūras klāstā šoreiz D. Dreikas romāns “Kaimiņu būšanas”, tas veidots ar baltu un īru folkloras piesitieniem, romāna sižeta līnija savērpjas ap mūsu viesstrādnieka likteni, cilvēku izpratni par vērtībām, tuvumu un tālumu, saprašanos, dzīvesziņu un nezināšanu, par iekļaušanos citā kultūrā un, protams, mīlestību... 

 

     D. Butrimas detektīvs “Caur tinas aci”, kurš nācis klajā “Lata romānu” sērijā, uzdod daudz mīklu. Arī pati autore par to izsakās visai intriģējoši: “Tas, kas notiek cilvēku prātos, patiesi aizrāva. Kāpēc viņi tā dara? Kāpēc tā rīkojas? Kāpēc… Stāsts, kas veidojās, nebija reālā dzīve, bet tās saasinājums, kurā varēja notikt viss iespējamais, kas vien notiek. Atzīšos, man pašai bija sasodīti interesanti.”

 

     S. Oksanenas romāna “Kad pazuda dūjas” darbība risinās Igaunijā dažādos laikposmos – Otrā pasaules kara gados, kā arī 20. gadsimta 60. gados. Tā galvenie varoņi – taisnprātīgais brīvības cīnītājs Rolands, viņa bezprincipu brālēns Edgars un brālēna biklā sieva Judīte – sastopas un šķiras, lai atkal satiktos, vienlaikus būvēdami savas un sagraudami citu dzīves. Atklāsmes, kas paveras lasītājam, lielākoties ir skaudras, bet rakstnieces meistarība, izspēlējot trijotnes savstarpēji vītās intrigas un to iznākumu, – satriecoša. Autores rakstītais atklāj mazā cilvēka sarežģītos dzīves līkločus, cenšoties kara un pēc tam – okupācijas apstākļos saglabāt vismaz kailo dzīvību, pamazām un pa vienam vien atmetot ideālus, sapņus un cerības...

 

     Dž. Litela vairāk nekā 1400 lappuses biezais un visai smagais romāns “Labvēlīgās” izgaismo cilvēku pretrunīgo dabu kara apstākļos. Darba centrā ir bijušais nacistu virsnieks Maksimilians Aue, kurš pēc kara ir kļuvis par mežģīņu rūpnīcas vadītāju un vidusšķiras ģimenes pārstāvi Francijā. Būdams intelektuālis, kas labprāt gremdējas filozofijā, literatūrā un klasiskajā mūzikā, viņš sevī iemieso arī aukstasinīgu slepkavu un perfektu birokrātu. Romānā no šī cilvēka skatpunkta satriecoši precīzās detaļās var skatīt Otrā pasaules kara šausmas un ainas no ebreju genocīda.

 

     K. Dodas romāns “Skandāliste” stāsta par Džeinu, kura pēc skandāla un precību plāna izjukšanas patveras laukos un ziedo sevi pavadones un guvernantes misijai. Pēc desmit gadiem Džeinai ir jāatgriežas Londonā, lai pavadītu savu skaisto māsasmeitu uz pirmo debijas balli… Kas notiek tālāk, lasiet grāmatā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. jūnijā.

 

Līdzīgi raksti