Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2015. gada 17. augustā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 44 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Č. Duhiga grāmata “Ieraduma spēks”, kas atmasko ieradumu veidošanās mehānismu un parāda ceļu, kā no tiem atbrīvoties un valdīt pār tiem, lai ieradumi, kuri ne vienmēr taču ir tikai pozitīvi, nevaldītu pār cilvēku un organizāciju dzīvi, bet gan lai cilvēks varētu valdīt pār tiem. Grāmata atklās arī to, kā radīt jaunus ieradumus un pastāstīs par vairāku veiksmīgu organizāciju ieradumiem.

 

     “Cāļa zupa mātes dvēselei” apkopo pozitīvus un gaišus stāstus, kas sasildīs un spēcinās ikvienas mātes garu, kā arī ikvienu citu lasītāju. Tiem, kuri jau līdz šim ir lasījuši “Cāļa zupas” sērijas grāmatas, jau ir priekšstats par to pozitīvo starojumu, aicinām arī pārējos izbaudīt šo gaišo domu uzlādēto grāmatu.

 

      Praktiskā grāmata “Skriešana un maratons” gan iesācējam, gan pieredzējušam skrējējam palīdzēs kļūt par vēl prasmīgāku un zinošāku skrējēju, tā gūstot lielāku gandarījumu no šīs nodarbes. Grāmatā iekļautas ekspertu izveidotas spēka un kustību treniņu programmas, kuras uzlabos arī vispārējo izturību un kustīgumu ikdienā. Tajā iztirzāts viss – no tipiskām traumām skrienot un veidiem, kā no tām izvairīties, līdz ģērbšanās ieteikumiem un padomiem par uzturvielām un ūdens lietošanu treniņu laikā un par to, kā pēc skriešanas atjaunot spēkus.

 

     A. Šmites grāmata “Gribu būt līderis” mūsdienu skatījumā raksturo līderības vēsturi, personību veidošanos un līderu lomu iestāžu un sabiedrības attīstībā. Izdevuma saturs sasaucas ar globālajām problēmām izglītībā un līdera uzdevumiem problēmu savlaicīgā novēršanā un risināšanā. Grāmatā atradīsiet arī teoriju pedagoģijā, psiholoģijā, filozofijā u. c.

 

     Daiļliteratūras klāstā blogera L. Vanaga jeb pseidonīmā TR Notāra “Belašs jeb vilcienā lasāmā grāmata”, kura piedāvā pikantu stāstu “ēdienkarti”, prozas saulītē ieceļot tādus varoņus, kurus par varoņiem var dēvēt tikai literārā nozīmē. Taču tiem apbrīnojamā kārtā piemīt vai nu ģenētisks nezāles dzīvelīgums, vai arī aerodiuma cienīgs domu lidojums. Tādi ir gan ašie puiši Ļoša un Goša ar azartiskām kriminālām tieksmēm un ar kaķa apsviedīgumu biznesā apveltītais Jonikāns, gan sievietes ar plašo dvēseli un šauro intelekta apvārsni Valentīna Staņislavovna un veikala operatore Ludmila, gan sapņainais garīgā skolotāja gaidītājs Marģeris un raižpilnais parlamenta spīkers. Un tie nebūt nav visi. Lasiet un iepazīstiet autora radīto pasauli!

 

     N. Georges romāns “Lavandu istaba” savukārt stāsta par mīlestību, draudzību un grāmatām. Tās galvenais varonis Žans Pardū vada grāmatu veikalu. Ir pagājuši jau divdesmit gadi, kopš Žanu pametusi viņa dzīves mīlestība, atstājot vien vēstuli, kuru viņš tā arī nekad nav uzdrošinājies izlasīt... Līdz šai vasarai, kas visu maina. Un Žans ar savu “grāmatu kuģi” dodas uz Provansu, meklējot savu pagātni un mīļoto sievieti…

 

     T. Stouna grāmata “Krodziņš “Skaistā Helēna”” ir kārtējais daiļliteratūras darbs, kurš papildināts ar ēdienu receptēm. Lasiet par saimniekošanu iznomātā krodziņā un baudiet ēdienus, kuri minēti stāstījumā!

 

     Jauno grāmatu klāstā arī Dž. Vorsas, bestsellera “Izsauciet vecmāti” autores, atmiņu grāmata par vecmātes darba gaitām izpostītajā pēckara Londonā “Darba nama ēnas”. Autores personiskais stāstījums tajā savijas ar to cilvēku pieredzi, kuri uzauguši darba namos – iestādēs, kas Anglijā pastāvēja no Dikensa laikiem līdz pat 20. gadsimta vidum. Arī tad, kad darba nami jau bija slēgti, tajos piedzīvotās šausmas vēl gadu desmitiem meta ēnu pār kādreizējo iemītnieku dzīvi. Dženiferes sastaptie ļaudis uztic viņai stāstus par pārcilvēciskām grūtībām, tomēr viņu sāpīgo pieredzi caurstrāvo gara sīkstums, spēks un drosme. “Darba nama ēnas” ir patiess, smalkjūtīgs, pārsteidzošs, brīžam šokējošs, humora pilns un vērīgs ieskats 50. gadu Londonas trūcīgo iedzīvotāju ikdienā.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. septembrī.

 

Līdzīgi raksti