Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2021. gada 5. maijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 33 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

  

     „Pamirs mana sirds mīlestībā” ir kalnā kāpēju Kristīnes un Kristapa Liepiņu pieredzes grāmata. Viņi kāpj kalnā, pārvarot bailes no augstuma un no sevis. Ieraugot, ka ir vēl cita pasaule bez ikdienas. Šāda grāmata par alpīnismu latviešu valodā ir pirmā un vienīgā. Alpīnists Pēteris Kūlis uzsver, ka šajā grāmatā var saredzēt to, ko daudzi, jo īpaši kalnu profesionāļi, kalnos vairs nesaskata –  emocijas, bailes, šaubas un attieksmi.

 

     Grāmatas „Atomiskie ieradumi” autors Džeimss Klīrs ir viens no pasaules vadošajiem ekspertiem ieradumu veidošanā, viņš atklāj praktiskas stratēģijas, kuras lasītājam iemācīs, kā tieši veidot un ieviest jaunus ieradumus, tikt vaļā no sliktajiem ieradumiem un pilnveidot sīkas ikdienas darbības, kas ļauj sasniegt ievērojamus rezultātus.

 

     Grāmata „Filozofija. Lielo ideju vienkāršs skaidrojums” satur īsus, taču saturīgus dažādu filozofiju skaidrojumus. Tajos lietoti gan profesionāli termini, gan izvērstas diagrammas, kas atšķetina sarežģītas teorijas. Viegli iegaumējami un atminami filozofijas klasiķu izteikumi, kā arī asprātīgas ilustrācijas, kas apspēlē ierastos priekšstatus par domātāju idejām.

 

     Medicīnas zinātņu doktors Sergejs Bubnovskis ir izstrādājis jaunu mugurkaula un locītavu ārstēšanas bezoperācijas metodi, izveidojis jaunu medicīnas virzienu – kineziterapiju, kurā pats slimnieks aktīvi piedalās sevis atveseļošanā. Grāmatā „Veseli asinsvadi jeb kāpēc cilvēkam ir muskuļi. Galvassāpes jeb kāpēc cilvēkam ir pleci” viņš vēsta par asinsvadu slimībām un ar tām saistīto sirds un galvas smadzeņu saslimšanu ārstēšanu. Kā asinsvadu slimības ir saistītas ar muskuļu sistēmas pavājināšanos; kas kopīgs osteohondrozei un sirds išēmiskajai slimībai; kāpēc, pat lietojot pareizu uzturu, rodas holesterīna nogulsnējumi; kā atbrīvoties no galvassāpēm bez tabletēm – atbildes uz šim jautājumiem meklējiet grāmatā. 

     

     Daiļliteratūras jaunumos latviešu rakstnieces un kino producentes Leldes Kovaļovas trešais psiholoģiskais trilleris „Šoseja”, tā galvenā varone Laura kopā ar vīru Agri dzīvo privātmājā nomaļā lauku apvidū. Laurai ir mīlošs vīrs, gādīgi vecāki un veiksmīga māsa, draudzīgs suns un sapnis par pirmdzimto, taču kādu vakaru viņas dzīve pārvēršas. Agris dodas pastaigā ar suni, bet mājās neatgriežas. Kad sieviete sāk pazudušā vīra meklējumus, viņai nākas saskarties ar apkārtējo nesapratni, vēl vairāk – apgalvojumu, ka nekāda Agra nav, viņa dzīvo viena. Laurai izdodas atrast pierādījumus Agra eksistencei, bet vēl jāsaprot, kas īsti noticis... 

 

    Amerikāņu rakstnieces Dēlijas Ouensas debijas romāns „Kur vēži dzied” apvieno sevī poētisku odu dabai, dramatisku pieaugšanas stāstu un saistošu slepkavības izmeklēšanu. Rakstniece atgādina lasītājiem, ka cilvēka iedabu allaž veido bērns, kas viņš reiz bija, un mēs joprojām dzīvojam atbilstoši dabas skarbajiem izdzīvošanas likumiem. 

 

     Angļu rakstnieces Džeinas Korijas romāna „Kļūdu labirints” galvenā varone Popija Peidža uzskata, ka šajā pasaulē ir divu tipu sievietes: tās, kuras ir uzticīgas savam vīram, un tās, kuras nav. Līdz šim Popija nebija ne reizi šaubījusies par to, pie kura tipa pieder pati. Viss mainās, kad viņa pēc gandrīz divdesmit gadiem atkal satiek valdzinošo Metjū Gordonu. Popija pieļauj vienu vienīgu kļūdu – un šī kļūda ir daudz liktenīgāka, nekā viņa spēj iztēloties. Kāds par to samaksās ar savu dzīvību... 

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti