Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Jau 10 gadus Latvija ir pilntiesīga ES locekle. Šim notikumam par godu 9 lielākajās Latvijas pilsētās, tostarp arī Rēzeknē, notiek  publiskas diskusijas  par tām pārmaiņām un jaunumiem, ko Latvijai ir nesusi dalība ES –  vienā no pasaules ietekmīgākajām un nozīmīgākajām organizācijām.

 

     Rēzeknē diskusija notika 24. aprīlī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā. Tajā varēja piedalīties ikviens interesents, tika pieaicināti arī pašvaldības un sabiedrisko organizāciju pārstāvji. 

 

     Savās atziņās un nākotnes redzējumā dalījās Skaidrīte Baltace – LDDK koordinatore Latgales reģionā un Rēzeknes Uzņēmēju biedrības valdes locekle, Jekaterina Moisejeva – Jauniešu atvērtā centra „JACis” izglītības metodiķe, un Edīte Čepule – ARPC „Zeimuļs” interešu izglītības nodaļas vadītāja.

 

      Ekspertu  viedoklī ieklausījās gan Rēzeknes 5. vidusskolas vecāko klašu skolēni, gan Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņi. Diskusiju atbalstīja Latvijas Ārlietu ministrija, Eiropas Parlamenta informācijas birojs un Eiropas Komisijas Pārstāvniecība Latvijā. (Pasākuma foto skatieties šeit.)

 

     Laika posmā no 2004. līdz 2013. gadam Rēzeknē ir īstenoti daudzi ES struktūrfondu projekti, kuru kopējā summa ir vairāk nekā 60 miljoni eiro. No 24. aprīļa Latgales vēstniecībā GORS apskatāma foto izstāde, kurā apkopoti  būtiskākie projekti, kas šo gadu laikā Rēzeknē īstenoti ar ES struktūrfondu atbalstu.