Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB) lasītavā 2022. gadā pieejami 112 periodiskie izdevumi. Laikraksti un žurnāli ir dažādās valodās – latviešu, krievu, angļu un vācu.

 

     Kārtējā mēneša žurnāli ir paredzēti lasīšanai uz vietas, bet pārējie numuri tiek izsniegti lasīšanai uz mājām. Laikrakstus gan var lasīt tikai uz vietas lasītavā. Abonētās periodikas klāsts tematiski ir ļoti daudzveidīgs – ikviens lasītājs atradīs savām interesēm visatbilstošāko lasāmvielu.

               

     Kā liecina iepriekšējo gadu pieredze,  joprojām iecienīti ir izzinošie žurnāli par vēsturi, ģeogrāfiju, ceļojumiem. Par šīm tēmām var lasīt žurnālos “Nezināmā Kara Vēsture”, ”Nezināmā vēsture”,’ “Planētas Noslēpumi”, “Noslēpumi un Fakti”, “Ilustrētā Zinātne”, “Ilustrētā Pasaules Vēsture”, “Ilustrētā Junioriam”, “National Geographic”,  “Вокруг света“, “Загадки истории”, “Наука и жизнь”, ”’Тайны ХХ века”, ”Чудеса и Приключения”.

 

     Tiem, kuriem interesē rokdarbi un kulinārija, bibliotēka piedāvā žurnālus  “Burda”, “Verena”, “Ievas Virtuve” ,  ”Saimniece”,  ”Knipmode Fashionstyle”,  ”Anna”,  “Лукошко идей”.

 

     Joprojām ļoti iecienīti ir žurnāli par saimniekošanu mājās un dārzā: ”Bioloģiski”, “Ievas Māja”, “Ievas Dārzs”, ”Dari Pats”, “Dārza Pasaule”, ”Lauku māja”, “Mūsmājas”, ”Saimnieks LV”,  “Coutry Homes and Interiors” , ”Homes &Gardens”, “Идеи вашего дома“, “Приусадебное хозяйство”,  “1000 советов дачнику”.

 

     Ja jums rūp sava un tuvinieku veselība  vai interesējaties par dziedniecību un astroloģiju, tad varat ielūkoties žurnālos “Veselība”, Ko Ārsti Tev Nestāsta”, ”No Vecmāmiņas Pūra Lādes”,  “Здоровье“, “Толока. Секреты исцеления”, “Лечебные письма”, “Zintnieks”,  “Citādā Pasaule”.

 

     Visvairāk lasīto žurnālu topā joprojām ir iknedēļas žurnāli “Ieva”, ‘Ir”, “Privātā Dzīve”,  “Люблю!“, “Тайны ХХ века“ , kā arī ikmēneša izdevumi ”Una”, ”Santa”, ”Pastaiga”, ”Lilit” (krievu un latviešu valodā).

 

     Šogad pirmo reizi piedāvājumā ir izdevumi “Latvijas Leģendas” (stāsti par izcilām Latvijas personībām, atmiņu mirkļi, fakti, emocijas ) un  ”Tatler” (mode, dizains un stils, māksla un kultūra).

 

     Lasītavā latviešu un krievu valodā pieejami vietējie laikraksti (“Rēzeknes Vēstis”, Rēzeknes Vēstnesis”, “Панорама Резекне”), reģionālie laikraksti (“Rēzeknes Novada Ziņas”, “Vietējā Latgales Avīze”, “Ludzas Zeme”, “Vaduguns”, “Ezerzeme”,  “Latgales Laiks”) un Latvijas laikraksti (“Diena”,  “Latvijas Avīze”, “Ievas Padomu Avīze”,  “Сегодня. Неделя”,  “Субботa”, ”Латвийские вести “, “МК – Латвия”).

 

     Visu bibliotēkā pieejamo laikrakstu un žurnālu sarakstu var apskatīt  šeit. Esat laipni gaidīti bibliotēkas lasītavā!