„Izzini Latvijas monētās iekaltās kultūrzīmes”

     Rēzeknes Centrālā bibliotēka (RCB) aicina savus apmeklētājus līdz 2013. gada 7. aprīlim iesaistīties virtuālajā spēlē „Izzini Latvijas monētās iekaltās kultūrzīmes”. Spēle risinās interneta portālā letonika.lv un ļauj iepazīt daļu no Latvijas Bankas jubilejas un piemiņas monētās atspoguļotajām Latvijas vērtībām – notikumiem, panākumiem, cilvēkiem, kultūras zīmēm.

 

     Sekmīgākos spēles dalībniekus un aktīvākās bibliotēkas gaida godalgas – jaunie, šī gada 5. martā klajā laistie „Sudraba laši” 20 latu nominālvērtībā un pārsteiguma balvas.

 

     Lai piedalītos spēlē, nāc uz Rēzeknes Centrālo bibliotēku vai jebkuru no mūsu filiālēm, kur, izmantojot brīvpieejas datorus un internetu, varēsi atvērt mājaslapu www.letonika.lv un tajā atrast saiti uz spēli „Izzini Latvijas monētās iekaltās kultūrzīmes”. Atbildes uz spēles jautājumiem meklē datubāzē Letonika!

 

     Spēles dalībniekiem ar Latvijas Bankas atbalstu tiks piešķirtas 10 individuālās godalgas – 20 latu monētas „Sudraba lasis” pirmajiem pieciem sekmīgākajiem spēlētājiem (par labāko rezultātu) un pārsteiguma balvas vēl pieciem spēles dalībniekiem. Savukārt bibliotēkām godalgas – „Sudraba laši” – tiks piešķirtas par aktīvāko līdzdalību, nosakot uzvarētāju katrā no 5 reģioniem – Kurzemē, Zemgalē, Latgalē, Vidzemē, Rīgas reģionā.

 

          Spēle „Izzini Latvijas monētās iekaltās kultūrzīmes” ir Kultūras informācijas sistēmu centra projekta „Trešais tēva dēls”, Latvijas Bankas un portāla letonika.lv kopīgs piedāvājums publisko bibliotēku apmeklētājiem. Sīkāku informāciju par spēli un tās noteikumiem meklē šeit.