Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv       

     2014. gada 2. jūnijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 52 jaunas grāmatas, tostarp vienu klausāmgrāmatu. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     A. Brūveļa un D. Segliņas grāmata „Smiltsērkšķis. Latvijas zelta oga” sniedz informāciju par smiltsērkšķu vēsturi un izplatību Latvijā un pasaulē, tajā atradīsiet praktiskus audzēšanas padomus un plašu šķirņu aprakstu, kā arī iegūsiet zināšanas par smiltsērkšķu lietojumu pārtikā, kosmētikā, tautas un mūsdienu medicīnā. Grāmata būs ļoti labs palīgs tiem, kuri paši vēlas audzēt smiltsērkšķus un izmantot to ogas, pašrocīgi sagatavojot, kā arī pārējiem, kuri plāno iegādāties gatavo smiltsērkšķu produkciju vai vienkārši vāc informāciju par šīm zeltainajām un vērtīgajām ogām.

 

     V. Piščaļova grāmatā „Varavīksnes krāsu diēta” savukārt skaidrota varavīksnes krāsu diētas būtība un aprakstīti vairāki tās varianti, iekļauts produktu saraksts katrai nedēļas dienai, kā arī sīkāk aplūkotas dažu produktu vērtīgās īpašības. Izdevumā piedāvāti arīdzan ēdienkartes paraugi un receptes gardu un veselīgu ēdienu pagatavošanai.

 

     K. Meieres-Ebertas grāmata „Mājīgam interjeram” sniedz noderīgus padomus, kā pašu rokām uzmeistarot oriģinālus interjera priekšmetus un elementus. Katrā grāmatas nodaļā aplūkots viens atsevišķs materiāls, ko var izmantot, realizējot dažnedažādas idejas. Apskatītie priekšmeti ir pudeles, pogas, korķi, mežģīnes, olas, porcelāns, mākslīgie ziedi, akmentiņi, gliemežvāki, biroja piederumi, lapas, ķirbji, čiekuri, zelts, sveces un eglīšu rotājumu bumbiņas. Grāmata ir bagātīgi ilustrēta.

 

     Mūziķa un fotogrāfa O. Mētras atmiņu un fotogrāfiju grāmata „Raiņa pēdējā vasara” ietver sevī unikālu materiālu, jo autors sulīgi apraksta katras fotogrāfijas tapšanu, fiksējot apkārtni, sarunas un noskaņojumu. O. Mētras fotogrāfijas ir īpašas arī ar to, ka tās vienīgās atspoguļo Raiņa un Aspazijas vasarnīcas vidi. Grāmata ir viegli lasāma un noderēs ikvienam, kurš interesējas par Raiņa personību.

 

     L. Blauas grāmata „Jānis Stradiņš. Ceļš cauri laikiem” savukārt stāsta par citu ievērojamu latviešu personību – par akadēmiķi Jāni Stradiņu. Grāmata ir salīdzinoši apjomīga (vairāk nekā 500 lappuses bieza) un tāpat ietver daudz fotomateriāla un atklāj Jāņa Stradiņa mūža līkločus un laikmetu, kuram tas vijies cauri. Autore grāmatu ir veidojusi, balstoties uz sarunām ar akadēmiķi, viņa sievu un laikabiedriem, kā arī Stradiņa grāmatām, piezīmju un atmiņu burtnīcām, mīļām piemiņas lietām u. c.

 

     Daiļliteratūras klāstā vācu rakstnieces J. Cē romāns „Ērgļi un eņģeļi”, kurš ir kā mīlas stāsts, kriminālromāns, psiholoģisks stāsts un politisks trilleris vienlaikus, uzrakstīts straujā, laikmetīgā valodā. Galvenajam varonim Maksam ir pāri trīsdesmit, viņš pārvarējis sajūtu, ka ir mūžīgs neveiksminieks, un izveidojis advokāta karjeru. Maksa laime šķiet perfekta, kad viņš atkal satiek Džesiju, savas dzīves lielo mīlestību. Makss nenojauš, ka viņi abi, pašiem nezinot, ir iesaistījušies starptautiskās kriminālās mahinācijās...

 

     Amerikāņu rakstnieka A. Džonsona romāns „Bāreņu pavēlnieka dēls”, kurš 2013. gadā atzīts par gada romānu, spriedzes pilnā vēstījumā stāsta par zaudētu nevainību un mīlestību, vienlaikus šerminoši un aizraujoši attēlo mūsu skatieniem slēpto pasauli, kurā plosās bads, korupcija un gadījuma rakstura agresija. Ierasti patriotisko lietu kārtībā šķietami neiespējamos apstākļos uzplaukst biedriskums un pat draudzība…

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. jūnijā.

 

Līdzīgi raksti