Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Šajā liepziedu smaržu reibinošajā mēnesī Rēzeknes Bērnu bibliotēka aicina ne tikai sauļoties un plunčāties ūdenī, bet ļauties arī raibiem grāmatu lasīšanas priekiem. Turpinājumā neliels ieskats dažās no jaunākajām grāmatām.

 

     Skudriņai Kāpēcītei tāpat kā visiem citiem maziem kāpēcīšiem ir ļoti daudz jautājumu, uz kuriem jāatrod atbildes, tāpēc, priecīgi dungodama, viņa aicina vērt vaļā lietuviešu rakstnieces R. Dmučovskienes grāmatu Skudriņa Kāpēcīte un doties mežā, kur gaida piedzīvojumi un jaunas zināšanas.

 

     Iepazīt Latvijas dabu un uzzināt interesantus faktus par dažādiem zvēriem, putniem un citām radībām varēs ne tikai dodoties mežā, bet arī lasot un pētot G. Tenberga izzinošās grāmatas Kas dzīvo mežā? un Kas te dzīvo?.

 

     Tā kā jūlijs tiek dēvēts par vasaras karstāko mēnesi, tad nedrīkst aizmirst par cepuri, kura jāliek galvā, sauļojoties vai dodoties pastaigā. Bet ko darīt, ja cepure ir pazudusi? Lasot Dž. Klasena grāmatu Es gribu atpakaļ savu cepuri!, uzzināsiet, kur bija paslēpusies lāča cepure.

 

     U. Ausekļa jaunais dzejoļu krājums Un tu esi brīvs uzrunās tos lasītājus, kuriem patīk rotaļāties, draiskoties, ķiķināties un ķircināties.

 

     Lasot A. Šteinhēfela jautro un aizraujošo detektīvu Riko, Oskars un pieci glābšanas plāni, gan bērni, gan pieaugušie, pateicoties divu gudru un izdomas bagātu zēnu rūpīgi izstrādātajiem izmeklēšanas plāniem, noskaidros, kāpēc Riko mamma iesākusi krāpties bingo spēlēs un pārdot zagtas somiņas.

 

     F. Pulmana romāns Putekļu grāmata ikvienu jaunieti kopā ar grāmatas galveno varoni Malkolmu Polstedu aizvedīs episkā un mistiskā paralēlā pasaulē.

 

     Bērnu bibliotēkas krājums ir papildināts arī ar pašmāju rakstnieces A. Felkeres kosmisko pusaudžu romānu Zēns, meitene, internets un gadījums, kura notikumi risinās pēc pirmā kosmiskā sūtņa Kristapa atgriešanās uz savas dzimtās planētas.

 

     Būsiet mīļi gaidīti Rēzeknes Bērnu bibliotēkā!