​​
Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2016. gada 4. janvārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 50 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Žurnālistes un attiecību ekspertes E. Spenseres grāmatā “Skats no gaišās puses” uzzināsiet, kā mainīt attieksmi, ja nav iespējams mainīt apstākļus, un novērtēt to, kas jums ir jau šobrīd. Grāmata lasītājam sola iemācīt stūrēt dzīvi kā motociklu, aprunāties ar simtgadīgo sevi, nebaidīties, kad ir bail, pasmieties par nepatīkamiem notikumiem un kļūt par miera ostu.

 

     A. Brodekas un Š. Voitas grāmatā “75 papīra sniegpārsliņas, zvaigznītes un saulītes” skaidroti visi paņēmieni, kas jāzina, lai izveidotu 75 dažādus papīra rotājumus origami, kirigami vai kvilinga tehnikā. Izdevumā parādītas arī vairākas skaistas un praktiskas lietas, kas iedvesmos un iedrošinās pielietot apgūtās prasmes.

 

     Pie katras sniegpārsliņas, zvaigznītes vai saulītes norādīta rotājuma sarežģītības pakāpe, iekļauti skaidrojumi un attēli, kuros soli pa solim parādīta darba secība, kā arī vajadzības gadījumā pievienoti rotājumu šabloni. Grāmatā sniegtas arī iedvesmojošas idejas, kā izgatavotos rotājumus izmantot gan svētkos, gan ikdienā, piemēram, galda klājumā, dekorācijās un pat auskaros.

 

     D. Mazvērsītes grāmata “Uldis Stabulnieks. Tik un tā” dod iespēju atskatīties uz komponista laiku ar gudra un jūtīga cilvēka, paša Stabulnieka, acīm. Grāmatas 304 lappusēs un neskaitāmos fotomirkļos tiek dzīvots, jokots, radīts un pārdzīvots. Izdevums patiks gan mūzikas, gan vēstures tēmu interesentiem, gan tiem, kuri iedziļinās slavenu cilvēku biogrāfijās.

 

     Daiļliteratūras klāstā J. Hofmanes mīlas romāns “Šarlote fon Šteina”, kurš parāda Gēti ne tikai kā izcilu rakstnieku, bet arī kā vīrieti, kuram nav svešas pasaules vājības un kaislības. Kad Gēte pirmo reiz 1775. gadā Veimāras galmā satika Šarloti fon Šteinu, dzejnieks bija 26 gadus vecs. Viņa bija 33 gadus veca, precējusies un 3 dēlu māte. Kādu laiku abi satikās katru dienu, bieži apmainījās vēstulēm, un šīs romantiskās attiecības ilga vairāku gadu garumā un atstāja zināmu ietekmi uz Gētes daiļradi.

 

     Romānā no sievietes skatu punkta vēstuļu formā atveidots šo attiecību kāpums un kritums, milzīgais pievilkšanās spēks, kāds pastāvējis starp abiem. Grāmatas centrā ir abu jūtas un emocijas.

 

     K. Hārmelas romāns “Aizmirstības kanēļa smarža” stāsta par 36 gadus veco Houpu, kurai pienākuši grūti laiki. Mūžībā aiziet māte, Houpu atstāj vīrs, ir sarežģījušās attiecības ar meitu, un viņas mīļotā vecmāmiņa smagas slimības dēļ pamazām zaudē atmiņu. Sapratusi, ka savu vairāk nekā pusgadsimtu glabāto noslēpumu nevar paņemt līdzi kapā, vecmāmiņa lūdz Houpu doties uz Parīzi. Tā iesākas Houpas iepazīšanās ar savas ģimenes vēsturi...

 

     Ceļojumā cauri laikiem un paaudzēm par ceļa zvaigzni Houpai kļūst ģimenes mantojums – kulinārijas noslēpumi, kuru priekšā atveras ne vien durvis, bet arī svešu cilvēku sirdis. Pa sīkam graudiņam vien atklājas neticami skaists mīlasstāsts mūža garumā. Mīlestība, kas pārdzīvojusi kara šausmas un nāvi...

 

     Jaunumos šoreiz arī kāds kārums Centrālās bibliotēkas bērnu stūrīša apmeklētājiem – grāmata “55 Andersena un brāļu Grimmu pasakas”, kurā pārstāstītas gan pazīstamas, gan retāk lasītas klasiķu pasakas. Tās rāda, ka pasaule ir daudzkrāsaina un mainīga, tajā blakus mīt labais ar ļauno, cūkgans ar ķēniņu, cilvēki ar meža zvēriem. Ne tikai baltas dienas veido dzīves rakstu, bet labi ir zināt, ka pēc nakts vienmēr uzausīs gaisma.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. janvārī.

 

Līdzīgi raksti