Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 1. aprīlī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 33 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Gerijs Čepmens ir  amerikāņu autors, lektors un konsultants, kurš strādā ar cilvēkiem, palīdzot tiem veidot saderīgas attiecības. Viņa semināri par mīlestības valodām ir apmeklēti daudzās pasaules valstīs. Čepmens ir pasaules bestsellera “5 mīlestības valodas” autors.


     “5 mīlestības valodas: grāmata vīriešiem” stāsta par mīlestību, pēc kuras ilgojas viņa un par pašapziņu, kuru vajag tev. Autors parāda to, cik fantastiski ir vīrieša ieguvumi, ja viņš ar sievieti sarunājas Viņas mīlestības valodā.

 

     Pēdējā laikā ir piedzīvota dažādu vizuālo materiālu plaša izplatīšanās. Mūsu ikdienu arvien vairāk piepilda Google Images, Instagram, Pinterest, videospēles, mākslas instalācijas… šī attēlu daudzveidība ir vienlaikus mulsinoša, atbrīvojoša un biedējoša, jo vērot jauno kultūras vizualitāti nebūt nav tas pats, kas to saprast. Grāmatas “Kā raudzīties uz pasauli” nolūks ir ar piemēriem no mākslas, kultūras teorijas un mūsu ikdienas sniegt interesentiem pārskatu par to, kā vizuālie materiāli veido un iespaido mūsu dzīvi.

 

     Nikolass Mirzojevs ir Mediju, kultūras un komunikāciju zinātņu profesors Ņujorkas universitātē, viens no vadošajiem vizuālās kultūras ekspertiem. Viņš jau ilgstoši pēta attēla lomu kultūras vēsturē, mūsdienu mākslā un medijos un tā ietekmi uz plašākiem procesiem sabiedrībā. Mirzojevs ir darbojies kā izstāžu kurators un sarakstījis virkni grāmatu, kurās cenšas analizēt vizuālās kultūras parādības no neordināra skatpunkta.

 

     Itāļu rakstniece Federīka Bosko ir daudzu romānu un humoristisku padomu krājumu autore. Iedvesmas avots – pašas vētrainā jaunība, pie kuras diemžēl pieder arī daudzas ne tik veiksmīgas attiecības.

 

     Autores aizraujošais un komiskais romāns “Mīlestības patiesā nozīme” ir darbs par sievietes centieniem izprast pašai sevi un savas jūtas. Grāmatu lasot, brīžiem jāsmejas skaļā balsī un brīžiem jāmeklē zīmulis, lai pasvītrotu trāpīgas atziņas un izrakstītu citātus. Šis romāns ir par sievietēm un adresēts tieši viņām!


     Šķietami bezgalīgi zaļu mežu masīvi, romantiskas šēru ainavas, straujas upes un zili ezeri, pāri kuriem brīžiem dzirdami balto gulbju spārnu švīksti... Uz šī brīnumaini gleznieciskā fona norisinās autores Ingas Lindstrēmas attēlotie romantiskie mīlas stāsti, kuri mūs aizved uz mazliet skarbo, bet tik skaisto ziemeļzemi Zviedriju. Satikšanās ar grāmatu “Saulgriežu dziesma” ļaus lasītājam iepazīt šīs zemes valdzinošo kolorītu un ienirt grāmatas galveno varoņu aizraujošajos piedzīvojumos, kur sastapsies gan ar intrigām un liktenīgiem pārpratumiem, gan ar galvu reibinošu krāču pārvarēšanu un visu uzvarošu mīlestību.

 

     Latviešu rakstniece, aktrise, režisore, teoloģe, mamma un vecmāmiņa Dace Priede (1954) dzīvo Kuldīgā. Līdz šim autorei izdotas divpadsmit grāmatas, kas visas iemantojušas lielu popularitāti lasītāju vidū.

 

     Romāns “Saule špagas asmenī” ir pirmais autores darbs, kas savulaik žurnāla “Karogs” un Raimonda Gerkena romānu konkursā ieguva veicināšanas prēmiju un tagad tiek izdots atkārtoti.


     Autore darbā ir iekļāvusi daudz autobiogrāfisku motīvu. Tas ir vēstījums par jaunas aktrises Artas sarežģīto, pretrunu pilno dzīvi 20. gadsimta 70. gadu Latvijā, kurai paralēli plūst Artas fantāzijā dzimušā jaunā barona Žaka Ranjē gaitas romantizētā iztēles pasaulē. Dueļi, cīņas, dzimtu naids, ievainojumi, nepiepildīta mīlestība, uzticamība, krāšņi tērpi un saule špagas asmenī – tas viss Artas pasaulē savijies nesaraujamā veselumā, un dažreiz pat grūti atšķirt, kura no abām tad ir īstā dzīve.

 

     Marks Rābe, vācu rakstnieks, ir strādājis teātra, kino un televīzijas vidē, un, iespējams, tieši šīs pieredzes iespaidā viņa sarakstītajām grāmatām piemīt arī kinematogrāfisks efekts.

 

     Janam Flosam steidzami nepieciešama atpūtas pauze spriedzes mazināšanai, un viņa māsa Katija noorganizē braucienu uz brīvdienu māju Dienvidfrancijā. Līdzi dodas Gregs un arī Laura, Jana slepenā jaunības mīlestība. No pirmā atkalredzēšanās mirkļa starp abiem atgriežas senā kaisle.

 

     Taču tad, negaisa laikā pēc strīda, Laura pazūd. Jans atrod tikai viņas mobilo telefonu, kura atmiņā glabājas savāds videoieraksts. Viņam nav šaubu: ar Lauru ir kaut kas ir atgadījies, pat ja neviens cits negrib tam ticēt.

 

     Lauras pēdas aizved uz Berlīni, un, jo dziļāk Jans rokas sievietes pagātnē, jo dziļāk viņš iepinas drūmā murgā. Pēkšņi viņu sāk vajāt policija un kāds psihopātisks fantoms. Kad beigās Jana dzīvība balansē uz naža asmens, viņam gribot negribot jāuzdod sev jautājums: “Kas patiesībā ir Laura?” Vairāk uzziniet autora psiholoģiskās spriedzes romānā “Šoks”.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 18. aprīlī.

 

     Grāmatu jaunumi Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā tiek publicēti divas reizes mēnesī!