Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes 2. bibliotēkā šomēnes jaunumu diena ir 3. maijs. Turpinājumā neliels ieskats grāmatu jaunumos.

 

Bērnu literatūras plauktā

 

     Mūsu pašiem mazākajiem lasītājiem piedāvājam sērijas “Čučumuižas stāstiņš” grāmatu “Kaķēns”. Šī grāmatiņa piesaista ar ērti pāršķiramām cietajām lapām, mīlīgiem zīmējumiem un gaišām, starojošām krāsām. Tā būs labs palīgs, kad mazajam jādodas uz čučumuižu.

 

     Mazos lasītājus iepriecinās sērijas “Mana mazā pasaciņa” jau labi zināmā grāmata “Vilks un septiņi kazlēni”, kura nodrukāta ar lieliem drukātiem burtiem.

 

     Mazajām princesēm daudz jauku mirkļu sagādās Monikas Finterbušas “Princesīte Lilija” – krāšņa grāmatiņa ar mirdzošiem attēliem, vēstuli un īstu princešu kroni.

 

     Jaunākā skolas vecuma bērniem šomēnes piedāvājam bērnu literatūras klasiku – Vilhelma Buša poēmu “Makss un Morics”, pazīstamās latviešu dzejnieces Aspazijas tulkojumā ar autora ilustrācijām.

 

     Tiem, kurus aizrauj dažādi ceļojumi un notikumi, šomēnes piedāvājam Jutas Langreiteres un Silvio Neiendorfa aizraujošo grāmatu “Kapteinis Šārkijs un bagātību salas noslēpums”. Kopā ar diviem maziem zēniem varēsiet doties bagātību meklējumos.

 

Daiļliteratūra

 

     Par sieviešu dzīvi citās valstīs, mums mazāk zināmās – tā īsumā varētu raksturot lasītājiem Dženiferas Klementas grāmatu “Lūgšanas par nolaupītajām”.

 

     Pat grūti noticēt, ka XXI gs. civilizētajā pasaulē pastāv cilvēktirzniecība. “Lūgšanas par nolaupītajām” dēvē par romānu, kaut gan patiesībā tas lasāms kā dokumentāla proza. Taču romānam spēku piešķir ne jau tajā iekļautais faktu materiāls, bet veids, kādā autore tos ietērpj tēlos un metaforās, kas vai dzirksteļo no aizturētas spriedzes starp pateikto un noklusēto. Stāstu par Meksikas nolaupītajām, pazemotajām un neredzamajām Dženifera Klementa būvējusi nevis uz iztēles, bet rūpīgi vāktu dokumentālu faktu bāzes. Rezultāts ir stāsts ne vien par sievietes, bet arī literatūras varu – atainot baismīgu realitāti veidā, kas, jācer, spēj iekustināt spēkus, kuriem iespējams to mainīt. Par šādu iznākumu varētu pat lūgties.

 

     Šomēnes varēsim iepriecināt visas mūsu lasītājas, kas ar nepacietību gaida Lūsindas Railijas romānu cikla “Septiņas māsas” turpinājumu. Mūsu bibliotēkas šī mēneša jaunumu plauktā ir cikla trešā grāmata “Ēnu māsa”, kas ļaus tuvāk iepazīt miljonāra Solta d’ Aplijēza trešās adoptētās meitas Zvaigznītes dzimtas noslēpumu.

 

     Asu izjūtu cienītājiem mūsu bibliotēkas jaunumu plauktā ir atrodami divi detektīvi – Jū Nesbē “Tarakāni” un Šarlotes Linkas “Pieviltā”.

 

     Mūsu lasītājiem nav svešs norvēģu kriminālromānu autora Jū Nesbē vārds. Romāns “Tarakāni” turpina sēriju par izmeklētāju Hariju Holu un viņa izmeklētajiem noziegumiem.

 

     Arī Šarlotes Linkas spriedzes romāns “Pieviltā” piedāvā ideālu spriedzes un jūtu kokteili, tik raksturīgu visiem autores darbiem. Šoreiz slepkavību izmeklēs Skotlendjarda izmeklētāja Keita Linvila un tā dziļi skars viņas pašas ģimeni.

 

     Britu rakstnieka Džefa Daiera populārais romāns “Džefs Venēcijā, nāve Varanasi” raisījis diskusijas un izpelnījies neticīgus, mulsus smiekliņus visās valstīs, kur tas izdots, jo ir taču pierasts – smalkā literatūra ir grūti lasāma, bet viegli lasāmā nav smalka. Džefs Daiers ir uzspridzinājis šo viedokli un radījis priecīgi ironisku romānu, kurš izpelnījies divpadsmit literāras prēmijas un ir apbrīnojami viegli lasāms. Cerēsim, ka Džefa Daiera smalko ironiju novērtēs arī mūsu lasītāji.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

     Uz tikšanos Rēzeknes 2. bibliotēkā!