foto:www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Bērnu bibliotēka jūnija mēnesī saviem lasītājiem piedāvā daudzas jaunas grāmatas, kuras neļaus garlaikoties vasaras brīvlaikā. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     ”Mīļgrāmata maniem 3 gadiņiem” ļaus pavadīt brīnišķīgus brīžus ar savu mazuli, kopā šķirstot un lasot šo grāmatu! Katrā atvērumā atradīsiet viegli lasāmus stāstiņus, pasakas un dzejolīšus ar burvīgām ilustrācijām, kas piesaistīs mazuļa interesi un rosinās iztēli.

 

     ”Lielā grāmata mazajiem” domāta pirmsskolas vecuma bērniem. Grāmatā atrodama vērtīga un saistoša spēle, kuru bērns ar prieku spēlēs kopā ar vecākiem. Grāmatas lappusēs veicamie aizraujošie uzdevumi palīdzēs attīstīt bērna valodu un domāšanu, uzmanību un atmiņu. Bērns paplašinās vārdu krājumu, mācīsies gramatiski pareizi izteikties, gūs pirmās iemaņas saskaitīšanā, lasīšanā un rakstīšanā. Grāmatā iekļautas arī pasakas, dzejoļi un mīklas. Grāmata bērnam jāiepazīst kopā ar vecākiem.

 

     Jajo Kavamuras grāmata ”Pepe un Mille. Kas patīk Millei?” stāsta par kaķu meitenīti Milli, kurai ļoti patīk zīmēt, lasīt, atpūsties pie jūras. Grāmatiņa domāta mazuļiem no 18 mēnešiem. Tajā ir mīļas un skaistas autora ilustrācijas. Šo grāmatu vecāki varēs lasīt priekšā mazulim un iepazīstināt ar Milles ikdienas nodarbēm, un tā kļūs par neaizvietojamu palīgu  tekošas valodas apguvē.

 

     Kristīnes Jacino darbs ”Kur Rodas” ir grāmata, kas izglīto bērnus par to, kā rodas pārtika, kuru lietojam ikdienas uzturā. Bērni, lasot grāmatu paši vai kopā ar pieaugušajiem, izzinās pārtikas produkta ceļu no lauka līdz veikala plauktam.  Grāmatiņā atrodamas ilustrācijas un dzejas formā rakstīti stāsti.

 

     Dzintras Aulmanes ”Mazais Jēriņš” un  Agijas Stakas ”Āpsēns Pēcis negrib mazgāties” – divas krāšņas, neparastas grāmatas bērniem, kurās mākslinieki ir arī rakstnieki. Mākslinieces Dzintra Aulmane un Agija Staka ir sazīmējušas un sarakstījušas patiesi aizraujošas, labestīgas un pamācošas grāmatas. Lasiet kopā ar vecākiem un dalieties savās pārdomās.

 

     Deivida Robertsa un Alana Makdonalda grāmatā ”Nevīža Bērtijs. Apenes!”  ir stāsts par  nevīžu Bērtiju – zēnu, kuram ir ne gluži labi paradumi, no kuriem deguna urbināšana ir pats nekaitīgākais. Viņa galva vienmēr ir pilna ar nebēdnīgām idejām un trakiem plāniem. Mazais lasītājs varēs izlasīt, cik viegli vai grūti nonākt nepatikšanās, jo katrā šīs grāmatas stāstiņā Bērtijs ir ķezā līdz ausīm.

 

     Džeinas Klārkas grāmata ”Trusītis Salātiņš. Daktere Mince steidz palīgā” iepazīstinās lasītājus ar ārstu un viņu mazo pacientu – dzīvnieciņu. Grāmatu sērijas ”Daktere Mince steidz palīgā” varoņi ir dzīvnieku mazuļi, kuriem gluži tāpat kā cilvēku bērniem, laiku pa laikam nepieciešama ārsta palīdzība. Viņu glābēja ir prasmīgā daktere kaķene Mince ar savu palīgu – peļu puisi Graudiņu.
Lasot par dzīvnieciņu piedzīvojumiem, bērni uzzinās, kādi piederumi atrodami ārsta somā, ka slimojot jādzer daudz ūdens, kā brauciena laikā izvairīties no nelabas dūšas, kāpēc pat maza brūcīte rūpīgi jānomazgā, kāpēc automašīnā vienmēr jāpiesprādzējas un daudz citu derīgu gudrību.

 

     Džeinas Klārkas ”Kaķu meitiņa Pūciņa. Daktere Mince steidz palīgā” ir otrā grāmata sērijā “Daktere Mince steidz palīgā”. Grāmatas  galvenie  varoņi ir dzīvnieku mazuļi, kuriem gluži tāpat kā cilvēku bērniem laiku pa laikam nepieciešama ārsta palīdzība. Lasot par dzīvnieciņu piedzīvojumiem, cilvēku bērni uzzinās, ka zobārsta kabinetā nenotiek nekas briesmīgs, kā jākopj zobiņi, atgādinās, ka rīkojoties ap cepeškrāsni, jāuzvelk virtuves cimdi, ka nevajag pārēsties, pat ja našķi ir ļoti gardi, ka automašīnā vienmēr jāpiesprādzējas un daudz citu derīgu gudrību.

 

     Lasot grāmatu ”Mājās. Atver un uzzini! Grāmatas ar lodziņiem”, mazais lasītājs uzzinās, kas dzīvo šajā mājā, kādas telpas ir tajā, kas atrodas katrā telpā, kā ģimene pavada dienu. Izlasot šo brīnumjauko grāmatu ar atveramiem lodziņiem, jūs vārēsiet iepazīsies ar Martas un Toma ģimeni, varēsiet ieskatīties visās istabās, uzzināsiet, kā iekārtota ģimenes māja, kur novietotas dažādas ikdienā vajadzīgas lietas, un sapratīsiet, kāpēc Marta, Toms un viņu vecāki ļoti labi jūtas savās mājās.

 

     Savukārt grāmatā ”Laukos. Atver un uzzini! Grāmatas ar lodziņiem” uzzināsiet, kas ir lauku saimniecība, kā paiet diena īstos laukos, kāda tehnika strādā pļavā un tīrumā, kāpēc jācērp aitas? Grāmatā ar atveramiem lodziņiem atklāsiet, kā paiet ikdiena īstā lauku saimniecībā: paviesoties stallī pie zirgiem, ieskatīties kūtī un redzēsiet, kā saimnieks slauc gotiņu. Sakņu dārzā un augļu dārzā noskaidrosiet, kas tur aug un ko saimnieki dara ar izaudzēto produkciju.

 

     Jaunās grāmatas gaida savus lasītājus Bērnu bibliotēkā Dārzu ielā 37.