Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 17. līdz 23. aprīlim visā Latvijā norisināsies ikgadējā Bibliotēku nedēļa. 23. aprīlis ir Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības diena. Šogad Bibliotēku nedēļas vadmotīvs – “Bibliotēkas un sabiedrība: vienotas kopīgiem mērķiem”. Rēzeknes Centrālā bibliotēka un filiāles – 2. bibliotēka un Bērnu bibliotēka aicina iedzīvotājus apmeklēt pasākumus, bibliotekārās stundas, radošās darbnīcas un skatīt interesantas izstādes.

 

     Bibliotēku nedēļā akcijas “Atnāc un iegūsti. Atlaide parādniekiem” laikā Rēzeknes Centrālā bibliotēka, Rēzeknes 2. bibliotēka, Rēzeknes Bērnu bibliotēka un Specializētais grāmatu izsniegšanas punkts (Medicīnas bibliotēka) aicina lasītājus atgriezt grāmatas, kuras ir noturētas ilgāk par divām nedēļām. Atgriežot grāmatu, netiks iekasēta kavējuma nauda.

 

Pasākumi Centrālajā bibliotēkā.

 

     19. aprīlī plkst. 17.00 lasītavā “Tikšanās ar rakstnieci Santu Mežābeli”.

 

     20. aprīlī plkst. 16.00 konferenču zālē nodarbība “Sadzīves maģija” – tikšanās ar Ilgu Gorsvāni, sertificētu NLP meistari, NLP pasniedzēju.

 

     21. aprīlī plkst. 15.00 lasītavā izstādes “Pasaules avīžu salidojums” atklāšana un tikšanās ar avīžu kolekcionāri.

 

     23. aprīlī plkst. 13.00 pasākums “Bibliotēka dodas ciemos” uz Rēzeknes Pareizticīgo draudzes Svētdienas skolu.

 

     No 18. līdz 22. aprīlim lasītavā skatāma senu grāmatu izstāde “Ielūkojies manā grāmatplauktā!” no bibliotēkas lasītāju kolekcijas.

 

     No 18. līdz 25 aprīlim lasītavā skatāma izstāde “Grāmata ar ierakstu”. Izstādē apskatāmas bibliotēkas krājuma grāmatas ar rakstnieku un sabiedrībā zināmu cilvēku autogrāfiem.

 

     No 18. līdz 30. aprīlim abonementā apskatāma izstāde “Lasītāko grāmatu TOP 30”.

 

     “Kas slēpjas bibliotēkas dzīlēs?” – izzinošas ekskursijas un bibliotekārās stundas.  Ekskursiju tēmas: mazākajiem bērniem – “Neparastas grāmatas”, “Grāmatas ceļš uz bibliotēkas grāmatplauktu”;  skolēniem un pieaugušajiem – “Izzinošs ceļojums pa bibliotēkas e-katalogu”, “Kas jauns bibliotēkas datubāzēs?” (Ekskursijas ilgums – 40 minūtes, iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64622061, ekskursijas bez maksas).

 

Pasākumi Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkā.

 

     19. aprīlī plkst. 11.00 tematisks pasākums “Vai lasīji? Iesaku, izlasi!”

 

     20. aprīlī plkst. 10.00 tematiskais pasākums “Grāmatas ciemojas pie bērniem”.

 

     No 18. Līdz 24. aprīlim skatāma tematiska izstāde “Kad grāmatas lasu, tad man pieder visa pasaule” (sērijas “Lasītprieks” grāmatas).

 

     No 18. līdz 28. aprīlim skatāma grāmatu izstāde “Seno grāmatu izstāde”.

 

     No 18. Līdz 28. aprīlim skatāma novadpētniecības materiālu izstāde “Vēstures mirkļi Rēzeknes 2. bibliotēkā”.

 

     “Kas ir bibliotēka?” – ekskursijas un bibliotekārās stundas pirmsskolas bērniem, skolēniem, pieaugušajiem. (Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64632723, ekskursijas bez maksas.)

 

Pasākumi Bērnu bibliotēkā.

 

     19. aprīlī plkst. 11.00 tematiska rīta stunda “Iepazīsti bibliotekāra profesiju!”

 

     20. aprīlī plkst. 14.00 radošā darbnīca “Pavasara lietiņš lija”.

 

     “Kāda ir mūsdienu bibliotēka?” – ekskursijas un bibliotekārās stundas skolēniem un pirmsskolas vecuma bērniem (Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 64623069, ekskursijas bez maksas.).

 

     Laipni aicināti!