Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2018. gada 16. jūnijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 28 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

      B. Džonsones grāmata “Māja bez atkritumiem” sniedz padomus, kā, samazinot atkritumu daudzumu, ikviens var pozitīvi mainīt dzīvi, uzlabot veselību, ietaupīt naudu un radīt labāku nākotni sev un visai planētai. Grāmatas autore tiek dēvēta par zero waste māti, viņas 4 cilvēku ģimene gada laikā rada tikai vienu litru otrreiz neizmantojamu un pārstrādei nederīgu atkritumu. Grāmatā “Māja bez atkritumiem” B. Džonsone apraksta personīgo pieredzi, dalās zināšanās un sniedz simtiem praktisku padomu, rādot, ka bezatkritumu dzīvesveids iespējams pat visaizņemtākajiem cilvēkiem. (Šeit var apskatīt izdevuma satura rādītāju.)

 

     Angļu rakstnieka M. Heiga grāmata “Iemesli dzīvot tālāk” savukārt runā par tādu problēmu kā depresija un iespējām, kā ar to sadzīvot. Autors ļoti personiski stāsta par cilvēka izjūtām brīdī, kad viņš nonācis depresijas, trauksmes un panikas lēkmju varā.

 

     S. Henzihena grāmata “Signāls” aktualizē ne mazāk smagu tēmu un tās risinājumus, tajā sniegta informācija par to, kā laikus pazīt un novērst seksuālus uzbrukumus, kā pieaugušajiem aizsargāt bērnus, kas jāzina par seksuālu vardarbību, kā tikt galā ar tās radītajām sekām, un daudz citas noderīgas informācijas. Grāmata domāta pusaudžiem, to vecākiem, skolotājiem, izglītības darbiniekiem, treneriem, mediķiem, kā arī jebkuram iesaistītajam. Izdevuma beigu daļa papildināta ar informāciju, kas aktuāla Latvijas auditorijai: nepieciešamie kontakti, mājaslapas, adreses un tālruņu numuri ar iespējām palīdzēt. (Grāmatas satura rādītāju skatiet šeit.)

 

     Daiļliteratūras klāstā K. Hannas vēsturiskais romāns “Lakstīgala”, kurš lasītāju aizved 1939. gada Francijā. Romāna galvenās varones Vianna un Izabella vienmēr ir bijušas tuvas, neskatoties uz rakstura, ideālu un līdzšinējās dzīves pieredzes atšķirībām. Izabella – jaunākā un drosmīgākā – dzīvo Parīzē, bet Vianna kopā ar vīru Antuānu un mazo meitiņu mitinās brīnumskaistajā Luāras ielejā. Sākoties Otrajam pasaules karam, Antuāns tiek iesaukts armijā un Izabella pārceļas pie māsas. Ierastā dzīve strauji mainās, jaunajām sievietēm nākas tikt galā ar neiedomājamām un biedējošām situācijām. Katra izvēlas savu ceļu, kā pretoties okupācijas varai, tomēr mērķis abām ir viens – par katru cenu izdzīvot kara nomocītajā valstī, saglabājot sevī mīlestību un ik mirkli cerot uz brīvību.

 

     K. Teilores romāns “Pļavas ziedu vasara” arī stāsta par divām sievietēm. Zoija un Roza ir senas bērnības draudzenes, kuras atkal satiekas pēc sešpadsmit atšķirtības gadiem. Zoja ir veiksmīga biznesa lēdija Londonā, neprecējusies un bez bērniem, bet Roza ir šķīrusies trīs bērnu māte, un viņa nekad tā arī nav devusies prom no mazā ciemata Kornvolā. Abas draudzenes šobrīd jūtas nomāktas un abām ir nepieciešamas pārmaiņas un laiks, ko atvēlēt pārdomām. Tāpēc viņas nolemj uz trim nedēļām apmainīties mājām, nedomājot par to, kā tas izmainīs viņu turpmāko dzīvi. Zoija nenojauš, ka Kornvolā satiks savu jaunības dienu mīlestību Džeku, bet Rozu Londonā gaida vēl lielāks pārsteigums. Iepazīstot pievilcīgo advokātu Saimonu, viņai paveras gluži cita pasaule...

 

     I. Dimantes detektīvs “Nāve Kraukļu ciemā” stāsta par aizliegtu kaisli, kura uzvirmo starp pretējām pusēm – advokātu Arni un prokurori Megiju, kuriem pēc satikšanās kafejnīcā nejauši nākas darboties ar vienu lietu – jaunas sievietes slepkavību.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 2. jūlijā.

 

Līdzīgi raksti