“3td e-GRĀMATU bibliotēka”

     No 2019. gada 6. janvāra Kultūras informācijas sistēmu centrs un SIA „Tieto Latvija” sadarbībā ar apgādu „Zvaigzne ABC” pašvaldību publisko bibliotēku lasītājiem visā Latvijā piedāvā jaunu pakalpojumu, nodrošinot iespēju bez maksas lasīt latviešu autoru e-grāmatas tiešsaistē mobilajā ierīcē vai datorā “3td e-GRĀMATU bibliotēkā”.

 

     Pakalpojums “3td e-GRĀMATU bibliotēka” ir pieejams tikai reģistrētiem bibliotēku lasītājiem, kuri bibliotēkā ir paņēmuši autorizācijas datus bibliotēkas e-katalogam. Ja jūs esat bibliotēkas lasītājs, bet vēl neesat paņēmis bibliotēkas e-kataloga autorizācijas datus, jums ir jāatnāk uz bibliotēku un jāpaņem autorizācijas dati, kas nodrošinās iespēju reģistrēties “3td e-GRĀMATU bibliotēkā” un izmantot tur pieejamās e-grāmatas no savām ierīcēm arī ārpus bibliotēkas telpām.

 

     Šobrīd “3td e-GRĀMATU bibliotēkā” lasītājiem tiek piedāvāti vairāk nekā simts “Zvaigznes ABC” izdevumi (galvenokārt daiļliteratūra) –  gan latviešu literatūras klasika (Apsīšu Jēkabs, Jānis Ezeriņš u. c.), gan mūsdienu autoru darbi, kuri iemantojuši lasītāju atzinību, tai skaitā Vladimira Kaijaka “Enijas bize”, “Zem Marsa debesīm”, “Nārbuļu dēli” un “Mantinieki”, kas ir pamatā populārajam televīzijas seriālam “Likteņa līdumnieki”, tāpat kinorežisora Aivara Freimaņa “Katls”, Ingunas Baueres biogrāfiskie romāni, latviešu fantāzijas un detektīvžanra sacerējumi.

 

Reģistrēšanās “3td e-GRĀMATU bibliotēkā”

 

     Reģistrēšanās notiek vietnē www.3td.lv, kur sākumlapas augšējā joslā jāizvēlas iespēja Reģistrēties. Reģistrēšanās sastāv no diviem soļiem.

 

1. Lietotāja datu pārbaude bibliotēkā. Šajā solī no saraksta jāizvēlas reģionālais bibliotēku kopkatalogs, kurā lietotājs ir reģistrēts, un jāievada bibliotēkas piešķirtie e-kataloga autorizācijas dati, lai sistēma varētu pārbaudīt, vai lietotājs ir reģistrēts kādā no kopkataloga bibliotēkām. Ja lietotājam nav piešķirts lietotājvārds vai tas ir aizmirsts, jāsazinās ar savu bibliotēku.

 

2. Jauna lietotāja reģistrācija. Pēc veiksmīgas lietotājvārda un paroles pārbaudes sistēma parāda personas datus, kādi reģistrēti bibliotēkā. Šajā solī jāievada derīga e-pasta adrese, kas turpmāk tiks izmantota kā lietotājvārds “3td e-GRĀMATU bibliotēkā”, un jauna parole, ar kuru pieslēgties savam “3td e-GRĀMATU bibliotēkas” kontam. Uz ievadīto e-pasta adresi sistēma sūtīs paziņojumus un atgādinājumus, kas saistīti ar “3td e-GRĀMATU bibliotēkas” lietošanu.

 

Pēc veiksmīgas reģistrēšanās informācijas ievadīšanas sistēma nosūta uz ievadīto e-pasta adresi aktivizācijas saiti. Ja nosūtīto saiti atver pārlūkā, sistēma aktivizē izveidoto lietotāju un tas var sākt izmantot autorizēta lietotāja funkcijas “3td e-GRĀMATU bibliotēkā”.

 

E-grāmatu lasīšanas nosacījumi

 

     E-grāmatas lasīšanai paredzētais termiņš ir divas nedēļas, pēc kura grāmata vairs nav pieejama lasītājam. E-grāmatu saņemšanai noteikts šāds ierobežojums – lasītājs nevar saņemt vienlaicīgai lasīšanai vairāk nekā divas e-grāmatas.

 

     Svarīgi: e-grāmatas lasīšana nav pieejama lasītājam, ja bibliotēkā nav savlaicīgi atdotas visas izsniegtās grāmatas.