Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 21. martā savu 75. dzimšanas dienu svinēs Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, Rēzeknes Goda pilsonis, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas direktors, LMA profesors un arī balvas “Boņuks 2018“ nominācijas “Par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā” saņēmējs Osvalds Zvejsalnieks.

 

     Mākslinieks savus skatītājus uzrunā ar spilgtām, emocionāli piesātinātām gleznām. Viņam ir izveidojies savs īpašs glezniecības rokraksts. It sevišķi savos darbos O. Zvejsalnieks izceļ Latgales skaistumu, Latgali viņš uzskata par vienu no gleznainākajiem reģioniem Baltijā.  Būdams reālistiskās mākslas piekritējs, mākslinieks strādā visos žanros – portreta, vēsturiskajā, sadzīves un klusās dabas žanrā, tomēr pats būtiskākais O. Zvejsalnieka devums atklājas ainavās.

 

     No 14. līdz 28. martam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā apskatāma mākslinieka dzīvei un daiļradei veltīta izstāde. Izstādē apskatāmi gan novadpētniecības nodaļā apkopotie materiāli, gan arī O. Zvejsalnieka gleznu albumi, kurus var pārlapot ikviens mākslinieka talanta cienītājs.

 

     Ieskats O. Zvejsalnieka biogrāfijā un daiļradē – iepriekšējai jubilejai veltītajā rakstā šeit.