B5 2021
Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Kad vasaras svelme jau ir nogurdinājusi tiktāl, ka īsti negribas iet laukā no mājas, ir laiks ķerties pie kādas grāmatas. Arī šogad Rēzeknes Bērnu bibliotēkā pilnā sparā darbojas lasīt veicināšanas programma „Bērnu un jauniešu žūrija 2021”. Kā kļūt par šīs programmas dalībnieku, jautā bibliotekārēm.

Neliels ieskats lasīt veicināšanas programmas „Bērnu un jauniešu žūrija 2021” kolekcijas vecumgrupai 5+ piedāvātajās grāmatās.

Kapteia zirdziJura Zvirgzdiņa grāmata „Kapteiņa zirdziņš” vēsta par draudzību, pazušanu un atkal atrašanos.  Īpašu noskaņu šai grāmatai piešķir Mārtiņa Zuša ilustrācijas, kas lasītāju aizved jūras pasaulē.


Tuk tukKlusajā un mierīgajā mežā pēkšņi atskanēja skaļa klaudzināšana, kas satrauca visus zvērus un putnus. Kas gan notiek mežā? To lasiet Ilo Pikova grāmatā „Tuk-tuk!”.


Pagalma enciklopdijaPagalms mēdz būt aizraujoša vieta, kur ir tik daudz ko pētīt un izzināt. Kopā ar britu īsspalvaino kaķi Agneses Vanagas grāmatā „Pagalma enciklopēdija” var iepazīties ar dažādiem kukaiņiem un dzīvniekiem, kas apdzīvo pagalmu.


Mammas dzejoiMaza bērna dzīves centrs ir ģimene un mamma. Ērika Bērziņa grāmatā „Mammas dzejoļi” stāsta par visur un vienmēr esošo mammu un dzīvi kā spēli, kuras noteikumi un uzdevumi nemitīgi mainās, bērniem augot. 


BububailesVārnēnam un vāverēnam pazūd bumba. Jādodas to meklēt, bet… mežā dzīvo Bubulis! Kā atrast bumbu un tikt cauri

lielajam mežam, un kas abus piedzīvojumu meklētājus sagaidīs mājās, var lasīt Bena Beranta grāmatā „Bubuļbailes”.


k sagaidt citplantietiKo gan tu darītu, ja pēkšņi tavā pagalmā nolaistos citplanētietis? Petri Tamminena humorpilnā grāmata „Kā sagaidīt citplanētieti” māca, kā pārvarēt bailes no nepazīstamiem cilvēkiem, tikt galā ar nepatīkamām sajūtām un neērtām situācijām.


Nāc, lasi žūrijas grāmatas un kļūsti par ekspertu bērnu jaunākajā literatūrā!