2023. gada Bibliotēku nedēļa

     2023. gada Bibliotēku nedēļas un Bibliotēku festivāla tēma – “Svinam kopā! LBB 100”.

 

     Bibliotēku nedēļa notiks no 2023. gada 17. līdz 23. aprīlim. Bibliotēku nedēļas un arī Bibliotēku festivāla mērķis ir parādīt bibliotēku spēku – to, cik ļoti bibliotēkas ir nozīmīgas kopienai, sabiedrībai, valstij, kā tās iesaistās mūžizglītības procesos, cik pārliecinoši īsteno savas aktivitātes un iedvesmo attīstībai ne tikai vietējo kopienu, bet arī kolēģus citos novados un reģionos.

 

    Rēzeknes Centrālā bibliotēka, 2. bibliotēka un Bērnu bibliotēka aicina apmeklēt pasākumus, izstādes, ekskursijas. Šajā nedēļā aizmāršīgie lasītāji varēs nodot bibliotēkās paņemtos izdevumus, nemaksājot kavējuma naudu.

 

Centrālajā bibliotēkā

  • 17.04. plkst. 13.00 “Pieturas punkts – Centrālā bibliotēka”: iepazīšanās ekskursijas un radošas darbnīcas. Iepriekšēja pieteikšanās (e-pasts Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai tālr. 64622061) obligāta.
  • 18.04. plkst.15.00 “Bibliotekāru stāsti”: UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas tīkla „Stāstu bibliotēkas” pasākums. Stāstu pasākumā aicinām dalīties pārdomās par savu profesiju gan esošos, gan bijušos bibliotekārus! Priecāsimies tikties arī ar tiem, kas vēl tikai sapņo par šo interesanto profesiju!
  • 19.04. plkst.10.00 izzinoša nodarbība/praktikums “Bibliotēkas virtuālo izstāžu veidošana teorijā un praksē” (projekts “Europe Direct Austrumlatgale”) tiešsaistes platformā “MS Teams”. Iepriekšēja pieteikšanās (e-pasts Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai tālr. 64622061).
  • 20.04. plkst. 16.00 “Uzskatu muzejs strādā no… līdz…” (tikšanās-nodarbība) (Ilga Gorsvāne, sertificēta NLP meistare, NLP pasniedzēja)
  • 21.04. plkst. 15.00 “LASIs 2022”: bibliotēkas gada balva čaklākajiem un aktīvākajiem lasītājiem. Šogad Bibliotēku nedēļas ietvaros gada balvas “LASIs 2022” pasākumā vairākās nominācijās tiks sumināti gan Rēzeknes Centrālās bibliotēkas, gan Rēzeknes 2. bibliotēkas un Rēzeknes Bērnu bibliotēkas aktīvākie apmeklētāji.
  • 17.04.–13.05. “Izlasīju! Patika! Iesaku citiem!”: tematiska izstāde. Izstādē tiks eksponētas grāmatas, kuras bibliotēkas lasītāji ir ieteikuši Bibliopastā. Tas ir īpašs stends abonementā, pie kura ikviens var       uzrakstīt un atstāt zīmīti ar tās grāmatas nosaukumu, kuru iesaka izlasīt citiem lasītājiem. Bibliopastam pastāv arī elektroniskā versija (sekojiet baneriem “Es iesaku” bibliotēkas tīmekļa vietnē), līdz ar to savus ieteikumus ikviens, arī tie, kuri vēl nav bibliotēkas lasītāji, bibliopastam var nosūtīt neatkarīgi no savas atrašanās vietas. Jums iepatikās izlasītā grāmata? Iesakiet to arī citiem!

 

2. bibliotēkā

  • 17.04.–23.04. “Grāmatas iedvesmo!”: tematiska izstāde. Izstādē tiks eksponētas motivējošas un iedvesmojošas grāmatas. Šādu grāmatu lasīšana māca un paplašina mūsu robežas. Lasītāji, izvēloties grāmatu, tajā atradīs arī nelielu pārsteigumu – grāmatzīmi ar motivējošu citātu.
  • 17.04.–23.04. “Bibliotēkas kaleidoskops”: novadpētniecības izstāde. Izstāde atklās Rēzeknes 2. bibliotēkas vēstures notikumu lappuses. Ielūkojoties fotogrāfijās, varēs redzēt bibliotēkas vēsturisko stāstu no pirmsākumiem līdz šodienai.

    

Bērnu bibliotēkā

 

Informējam – pasākumi, izstādes, ekskursijas ir bez maksas! Laipni gaidīti!