Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkā šomēnes jaunumu diena ir 6. janvāris. Pēc aizvadītajiem trokšņainajiem svētkiem gribas brīdi miera un klusuma. Šādiem brīžiem vislabākais laika kavēklis ir grāmata, kas jums palīdzēs īsināt saltos ziemas vakarus. Turpinājumā neliels ieskats jaunajās grāmatās.

 

     Mūsu pašiem mazākajiem lasītājiem esam sagādājuši jaunas tikšanās ar viņu iemīļotajiem pasaku varoņiem. Mūsu lasītāji ir iemīļojuši Hollijas Vebas mīļo dzīvnieciņu piedzīvojumu grāmatas. Šī mēneša jaunumos varēsiet lasīt par kaķēnu Mimī un kucēnu Rinu.

 

     Piedāvājam turpināt sekot līdzi  Kikas Mikas piedzīvojumiem no Linas Žutautes grāmatas “Kika Mika un nekārtības rūķītis”. Patiesībā Kika Mika ir jauka meitenīte Kornēlija, bet kāpēc visi viņu sauc tikai tā, lasiet grāmatā.

 

     Tiem bērniem, kuri jau prot lasīt tīri veikli, varēsim piedāvāt divas fabulu izlases: “Ilustrētās fabulas bērniem” ar krāsainām ilustrācijām un nedaudz nopietnākās “Latviešu fabulas”.

 

     Pusaudžiem piedāvājam Ērinas Hanteres piedzīvojumu grāmatas “Klana kaķi” , šoreiz gan tie ir mājas kaķa Rūsiņa piedzīvojumi mežā, nu jau otro grāmatu “Uguns un ledus”.

 

     Jauniešiem lasīšanai saltajos ziemas vakaros varēsim piedāvāt populārās latviešu rakstnieces Skaidrītes Gailītes jauniešiem domāto romānu “Patrīcijas dienasgrāmata” un Daces Vīgantes stāstu krājumu “Ledus apelsīns”, un nu jau par bestselleru kļuvušā  Annas Todas romāna “After” otro grāmatu ”Pēc mūsu strīda”. Tāpat mūsu bibliotēkā varēsiet lasīt vēl joprojām pusaudžu top grāmatu Hollijas Smeilas “Geek Girl”.

 

     Mūsu pieaugušajiem lasītājiem varēsim piedāvāt Rimanta Ziedoņa stāstu krājumu “Pastaiga”, kurā autors ar sev raksturīgo humoru un ironiju piedāvā uzmanīgi paskatīties uz cilvēkiem sev līdzās.

 

     Saltajos ziemas vakaros varēsim iepriecināt mūsu lasītājus – bestselleru cienītājus. Šī mēneša jaunumu plauktā varēsiet atrast neizsmeļamā Ķīnas šarma piesātinātos Lisas Sī romānus “Sniega Roze un slepenais vēdeklis”, “Šanhajas meitenes” un Džojas sapņi”. Romānos ir viss, gan skarbi atainotā dzīve Ķīnā, gan sieviešu savstarpējās attiecības, gan liela un visu aptveroša mīlestība.

 

     Vēsturisko romānu cienītājiem esam sagādājuši Ričarda Flanagana romānu “Šaurais ceļš uz dziļajiem ziemeļiem”, kas stāsta par tālo 1943. gadu japāņu karagūstekņu nometnē. Šis ir stāsts par mīlestības un nāves, kara un patiesības daudzajiem izpausmes veidiem un par cilvēku, kurš daudzu gadu un veiksmīgas augšupejas gaitā arvien skaidrāk atklāj, ko savā dzīvē ir zaudējis.

 

     Vēl daudz senākos laikos ielūkoties aicina Inī Lorenca savā vēsturiskajā romānā “Ceļojošā priekameita”.  Konstanca, 1410. gads. Viduslaiki, erotika un meitenes liktenis – par visu to šajā aizraujošajā romānā.

 

     Dzirkstoša humora devu mūsu dzīvē ielies Deboras Mogahanas romāns “Vislabākā eksotiskā viesnīca “Kliņģerīte””.  Asi ēdieni, košas krāsas, kaislīgas attiecības – tas viss grupiņas pensionētu angļu dzīvē ienāk pārceļoties uz dzīvi Indijā.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

     Sveicam savus lasītājus un visus grāmatu mīļotājus Jaunajā gadā!