grdec
Foto: www.rezelnesbiblioteka.lv

 

            Gada nogalē visiem ir daudz darāmu darbu, taču jāatrod kāds brīdis atpūtai un arī grāmatu lasīšanai. 2022. gada 2. decembrī  Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkas – CB filiāles abonementa krājums tiek papildināts ar 35  jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

            Mīļi stāstiņi mazos lasītājus ievedīs lācēna Ričija Rū un viņa draugu jauno piedzīvojumu pasaulē, izlasot gāmatiņu “Ričijs Rū un draugi”, kurus sarakstījušas divas autores - L.Rozentāle un K.Spure. Kopā ar vecākiem mazie lasītāji varēs uzzināt, kā izgudrotājs Kurmis, dziedošā Varde, Peles ģimene, Zaķēns un Ričijs Rū gatavojās Ziemassvētkiem.

 

            Pusaudži varēs iepazīties  ar vācu mākslinieka Mavila komiksu grāmatu “Kinderlande”. Tā veltīta notikumiem Austrumberlīnē 1989. gadā, tieši pirms Berlīnes mūra krišanas. Ar aizrautību un puicisku humoru autors stāsta par draudzību, drosmi un uzticēšanos, par bērnību, kas aizrit starp pionieru organizāciju un baznīcu, slepus noklausītām ziņām par pārbēgšanu uz Rietumberlīni un galda tenisa turnīru tieši Vācijas lielo pārmaiņu priekšvakarā. Komiksu stāsta galvenie varoņi ir Mirko un Torstens. Abi zēni prot uz katra soļa iekulties nepatikšanās, taču zēnu dzīvē aizvien vairāk ielaužas arī pieaugušo pasaules satricinājumi.

 

Decembra grāmatu jaunumos arī pieaugušajiem būs atrodamas vairākas grāmatas par Ziemassvētku tēmu. Viens no tiem būs Dž.Veikas romantiskais romāns “Koventgārdena sniegā” - īsti piemērots lasīšanai svētku gaidīšanas laikā. Grāmatas varone Tillija grasās apprecēties ar burvīgu vīrieti,  un viss liecina par to, ka šogad Ziemassvētki būs vienkārši perfekti. Šo idilli izjauc kāds Tillijas kolēģis, viņa pārsteigta  atklāj, ka šī kaitinošā tipa klātbūtnē sāk izjust… tauriņus vēderā. Vai tā ir tikai nebūtiska aizraušanās? Vai viņas līgavainis tiešām ir tik ideāls? Tillijai nāksies atbildēt uz daudziem sarežģītiem jautājumiem, lai patiešām piedzīvotu savus perfektos Ziemassvētkus.

 

            Vēsturisku romānu cienītājus iepriecināsim  ar K.V.Gortnera grāmatu “Tjūdoru sazvērestība”,  kurā atainoti 1553.gada notikumi Anglijā. Mērija Tjūdore ir kļuvusi par karalieni un savus ienaidniekus ieslodzījusi Tauerā. Kad Mērija ir nolēmusi saderināties ar Spānijas  princi Filipu, viņas pavalstnieki jūtas apdraudēti, pat paklīst baumas par karalienes gāšanu no troņa.  Daudzi par vienīgo Anglijas cerību uzskata  Mērijas pusmāsu princesi Elizabeti. Kāds uzticams  Elizabetes biedrs, slēpjoties zem segvārda, sāk strādāt karalienes Mērijas dienestā un vākt pierādījumus Elizabetes iznīcināšanai. Izlasot grāmatu, varēs uzzināt, kādas bīstamas intrigas tolaik plosījās šajā galmā.

 

            K.Hannas romāns “Četri vēji” vēsta par neizmērojamu mātes mīlestību, sieviešu uzticīgo draudzību un spēju atkal mīlēt, neraugoties ne uz ko. Tas ir iedvesmojošs stāsts par izdzīvošanu, cerībām un visu to, ko spējam paveikt sev tuvo cilvēku labā. Romānā atainoti  1934. gada notikumi Teksasā, kur daudzi ir zaudējuši darbu., bet lauki cieš no ilgstoša sausuma. Fermeri dara visu, lai glābtu ražu. Kāds  vīrs aizbēg un pamet savu ģimeni likteņa varā un sievai nākas pieņemt izšķirošu lēmumu: palikt savā saimniecībā un turpināt cīņu ar dabu vai kopā ar bērniem doties labākas dzīves meklējumos uz Kaliforniju. Vai viņus tur gaidīs cerētā piena un medus zeme vai tomēr jauni pārbaudījumi?

 

            Detektīvžanra cienītājiem šoreiz piedāvājumā ne tikai ārzemju rakstnieku darbi, bet arī pašmāju autora J.Joņeva jaunākais veikumu “Decembris”. Tas ir dokumentāls detektīvromāns, kura pamatā ir absurdu, mistisku slepkavību sērija Rīgā 1997. gada decembrī, par to rakstīja arī asinskārā deviņdesmito prese.

 

            Laipni aicināti mūsu bibliotēkā! Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.