Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes 2. bibliotēka visiem interesentiem piedāvā Seno grāmatu izstādi. Tajā ir redzamas senās grāmatas no bibliotēkas krājuma un lasītāju privātajām kolekcijām. Plaši pārstāvētas ir arī trimdā izdotās latviešu grāmatas, kuras vēl atrodamas bibliotēkas krājumā, taču jau ir nedaudz piemirstas.

 

     Paldies bibliotēkas ilggadējai  lasītājai Ritai Gornostajai par atsaucību izstādes veidošanā. Tieši no viņas kolekcijas nāk viens no senākajiem izstādes eksemplāriem – 1935. gadā izdotā žurnāla “Magazina” gada komplekts.

 

     Vēl izstādē apskatāmas vairākas brīvvalsts laikā izdotās “Latvijas vēstures” grāmatas. Viena no tām ir 1924. gadā Daugavpilī izdotā N. Rancāna latgaliski sarakstītā “Latvijas vēsture”. Izstādē skatāmas vairākas pēckara laikā izdotās grāmatas, starp tām 1957. gadā izdotā “Ābece” un Raiņa lugas “Uguns un nakts”, “Indulis un Ārija” greznos iesējumos.

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Neparasts un grezni iesiets ir A. Pumpura “Lāčplēša” 1947. gada izdevums. Pretstatā var skatīt Kaudzīšu “Mērnieku laiku” 1929. gada necilo izdevumu ar E. Brencēna melnbaltajām ilustrācijām.

 

     Visi interesenti tiek aicināti apskatīt Seno grāmatu izstādi Rēzeknes 2. bibliotēkā līdz 28. aprīlim.