Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes 2. bibliotēkā, Atbrīvošanas alejā 166, 2014. gada 2. decembrī tika uzsākts jauns datorapmācību cikls senioriem. Pirmajā sanākšanas reizē viņi tika iepazīstināti ar interneta lietošanas iespējām.

 

     Seniori apmeklē datorapmācības, lai padarītu savu dzīvi interesantāku. Viņi priecājas par iespēju nebūt izolētiem no sabiedrības un iet kopsolī ar laiku, apgūstot 21. gadsimta tehnoloģijas.

 

     Apmācību dalībnieki visvairāk vēlas prast lietot internetu, izveidot elektronisko pastkastīti, samaksāt rēķinus internetbankā un sameklēt sev noderīgu informāciju globālajā tīmeklī. Apmācību laikā seniori bija atsaucīgi, zināt griboši un centīgi.

 

     Kā teic Rēzeknes Centrālās bibliotēkas informācijas sistēmu administrators un nodarbību vadītājs Aleksandrs Vinogradovs, „seniori bija gandarīti, kad apguva prasmi ierakstīt pārlūkprogrammā mājaslapu adreses, lai varētu lasīt informāciju dažādos portālos".

 

     Turpmāk nodarbības notiks reizi nedēļā. Ja arī jums vai jūsu tuviniekiem ir interese par šādām bezmaksas apmācībām, droši piesakieties! Datorprasmes bez maksas iespējams apgūt visās Rēzeknes pašvaldības publiskajās bibliotēkās.