​​
Foto: www.rezeknesbibliotkea.lv

     Neilgi pirms savas 50 gadu jubilejas pasākuma Rēzeknes 2. bibliotēka aizvadīja kādu visai radošu un rosīgu dienu sadarbībā ar Rēzeknes 5. vidusskolu un dzejnieci Rasmu Urtāni.

 

     Sadarbībā ar 5. vidusskolas bibliotēku 14. oktobrī notika Rasmas Urtānes  grāmatas “Bērnības smarža” prezentācija un tikšanās ar grāmatas autori. Tikšanās laikā dzejniece auditoriju iepazīstināja ar saviem darbiem un klātesošajiem bija iespēja uzdot jautājumus, uz kuriem dzejniece centās arī atbildēt.

 

     Daudziem tikšanās apmeklētājiem radās doma pašiem rakstīt dzeju, jo tik viegli un brīvi izskanēja R. Urtānes radītie dzejoļi. Rasma ir ļoti muzikāla, pati dzied un spēlē dažādus mūzikas instrumentus, tāpēc pasākuma apmeklētāji varēja arī dzirdēt dažas dziesmas viņas izpildījumā latgaliski, kā arī klausīties autores dzeju latgaliešu valodā.

 

     Jautāta par nākotnes plāniem, dzejniece ir izvairīga, bet teic, ka gribētu uzrakstīt vēl kādu grāmatu bērniem, par ko īsti –  to gan vēl pati nezina. Pasākuma foto skatieties šeit.

 

 

     Savukārt pagarinātajā dienas grupā 5. vidusskolā 14. oktobrī sadarbībā ar pilsētas 2. bibliotēku notika Pogu pēcpusdiena, kas aizsteidzās radošā un interesantā darbā. Darbojās rokas, raisījās domas, un tapa radoši darbiņi.

 

     Pogas ir ļoti daudzveidīgi pielietojamas, un, kā pierādījās arī šai pēcpusdienā, bērniem patīk ar tām darboties. Pogu daudzveidība ir tik plaša, ka droši var apgalvot, ka tās ir piemērotas visām gaumēm. Pogas šajā pēcpusdienā tika grupētas pēc noteiktām pazīmēm – lielās un mazās, tumšās un gaišās... Tās tika liktas no mazākās uz lielāko, no gaišākās uz tumšāko…

 

     Pogas ar savu daudzveidību krāsās un formās spēj raisīt pozitīvas emocijas ne tikai bērnos, bet arī pieaugušajos. Iespēju darboties ir daudz – gan paštaisīta dambretes spēle, gan skaists darbs mammai, gan kāds neliels māksliniecisks akcents dāvanai. Tāpēc 2. bibliotēkas aicinājums ir ķerties pie pogām un darboties.

 

     Bibliotēka teic paldies visiem, kas bija atnākuši uz pasākumu un darbojās kopā. Izveidotos darbiņus vēl līdz 13. novembrim varēs apskatīt pilsētas 2. bibliotēkas Bērnu nodaļā. Radošās darbnīcas foto skatieties šeit.