Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 18. līdz 23. aprīlim Latvijā tika atzīmēta Bibliotēku nedēļa, kuras vadmotīvs bija "Attiecības. Sadarbība. Kopiena". Šis moto aicināja mūsu tradicionālos svētkus ne vien pavadīt kopā ar sadarbības partneriem, bet arī izvērtēt mūsu prasmi dibināt kontaktus, komunicēt, strādāt kopienā un darboties tā, lai ieguvēji esam mēs paši, mūsu bibliotēkas lasītāji un sabiedrība kopumā.

 

      Šogad, tāpat kā citus gadus Bibliotēku nedēļas laikā Rēzeknes 2. bibliotēkā tika organizēti dažādi pasākumi un aktivitātes. Tā 19. aprīlī bibliotēkā  uz pasākumu "Tikšanās ar grāmatu" bija  ieradušies pirmsskolas izglītības iestādes "Pasaka" bērni, skolotājas S. Panfilovas vadībā. Pasākuma gaitā bērni uzzināja, ka bibliotēka ir vieta, kur "dzīvo" grāmatas un šeit var saņemt atbildes gandrīz uz visiem jautājumiem. Vēl bērni iepazinās ar bibliotēkas krājumā esošajām runājošajām, skanošajām un arī neparastajām  grāmatām.

 

     Savukārt, 20. aprīlī sadarbībā ar Rēzeknes 5. vidusskolas  bibliotēkas bibliotekārēm I. Losāni un  I. Garjāni  tika rīkots pasākums "Mana mīļākā grāmata". Pasākumā piedalījās 5. b klases skolēni, kuri ar lielu interesi pastāstīja par savām mīļākajām grāmatām. Un tādas, protams, ir vairākas. Daudziem ļoti patīk Džefa Kinnija "Grega dienasgrāmatas". Meitenes, savukārt, lasa un uzskata par savām mīļākajām Reičelas Renē Raselas ''Nikijas dienasgrāmatas''.

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Kāpēc tieši šīs grāmatas patīk skolēniem? Atbilde ir vienkārša: "Šie autori raksta pusaudžiem saprotamā valodā un rakstīto papildina arī ar interesantiem zīmējumiem.”

 

     Svētku nedēļas ietvaros, lai iepazītu grāmatu pasauli, bibliotēkā ciemojās arī 6.vidusskolas  zinātkārie pirmklasnieki: 1. a, 1. b un 1. c klases skolēni (skolotājas T. Ivanova, J. Mišarina, Ž. Pikure). Izzinošo ekskursiju laikā skolēni iepazinās ar bibliotēkas piedāvātajām iespējām, aplūkoja bērnu žurnālus. Ar lielu interesi pētīja neparastās  bibliotēkas grāmatas, bet vislielāko skolēnu sajūsmu izraisīja bērnu literatūras nodaļa, kur varēja ne tikai skatīt daudzas košas un krāsainas grāmatas, bet arī atpūsties uz krāsainajiem pufiem.

 

     Jāpiebilst, ka nākot  uz bibliotēku 1. b klases skolēni kopā ar skolotāju  J. Mišarinu bija sarūpējuši īpašu pārsteigumu, dāvinot  bibliotēkai līdzpaņemto  zīmējumu izstādi "Bibliotēka un grāmatas", kura līdz 20. maijam priecēs arī citus bibliotēkas apmeklētājus.

 

     Bibliotēku nedēļas ietvaros, sadarbībā ar CB Abonementu, bibliotēkas lasītājiem sarūpēta grāmatu izstāde "Jaunās un aktuālās grāmatas no Rēzeknes Centrālās bibliotēkas". Šo izstādi atzinīgi novērtēja mūsu lasītāji, grāmatas ātri tika paņemtas lasīšanai uz mājām.

 

     Vēl bibliotēkā līdz 14. maijam var aplūkot un izvēlēties interesantāko grāmatu no izstādēm: "Nepelnīti aizmirstās grāmatas", "Mana mīļākā grāmata" un "23. aprīlis – pasaules grāmatu un autortiesību diena".

 

     Paldies visiem, kas šajā svētku reizē bija kopā ar mums!