Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 20. maijā Rēzeknes 2. bibliotēkā norisinājās Starptautiskajai ģimenes dienai veltīts pasākums “Ģimene. Svētki. Tradīcijas”, kurā piedalījās gan mazi, gan lieli bibliotēkas lasītāji. Pasākuma mērķis bija pozicionēt ģimeni kā vērtību un sabiedrības vienotības pamatu.

 

     Pasākuma laikā klātesošie tika iepazīstināti ar svētku vēsturi un ģimenes tradīcijām. Tika atzīmēts, ka katrai ģimenei veidojas savas vērtības, kuras mantotas no paaudzes paaudzē, saglabājot senču tradīcijas. Bērni un pieaugušie iesaistījās radošās aktivitātes – piedalījās radošajā darbnīcā “Čaklās rociņas”, kā arī māmiņas izbaudīja Mary Kay kosmētikas burvību. Pasākuma izskaņā bērni uzdāvināja mammām pašizgatavotus ziedus, bet bibliotēkas darbinieces aicināja uz tēju un cepumu tortes degustāciju.

 

     Bērnībā torte ir notikums, kas saistās ar dzimšanas dienu un svecītēm. Paša gatavota torte ir arī jūtu apliecinājums sev mīļajiem cilvēkiem. Tādos brīžos laimīgs ir gan cepējs, gan tortes baudītāji. Tortes recepte nāk no bibliotēkas lasītājas Vijas Apeines, bet tortes dekorēšanā piedalījās pasākuma apmeklētāji – gan bērni, gan pieaugušie.

 

     Svētku noskaņa tika iemūžināta kopīgās fotogrāfijās, kuras varat aplūkot zemāk.