jaunumi BB aprlis
Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Aprīlis Bērnu bibliotēkā ienes ne vien Lieldienas, bet arī jaunas grāmatas. Mazliet ielūkosimies jauno grāmatu lappusēs.

     Ko iesākt, kad kombainam saplīst riepa? Kāpēc ir atbraukusi ātrā palīdzība? Kam ir vajadzīga evakuatora palīdzība? To visu var noskaidrot grāmatā „Automašīna, ekskavators, ugunsdzēsēju auto”, izvelkot slepenos  lodziņus. Mazie autofani būs priecīgi par šo grāmatu!

 

     Ķepu patruļas kucēni grāmatā „Superķepu patruļa”, negaidīti iegūst īpašas superspējas, kad Piedzīvojumu līcī nokrīt meteorīts. Taču tad mērs Hamdingers nolaupa meteorītu un sagūsta Raideru. Kādas superspējas ķepu patruļa izmantos, lai izglābtu pilsētu?

 

     Piedzīvojumu līcī visi gatavojas pilsētas svētku parādei. Jo krāšņāks braucamais, jo vairāk prieka! Tomēr Alekss, palīdzot Keitijai, netīšām piesien mīluļu vannai pārāk daudz balonu, un tā paceļas gaisā kopā ar kaķenīti Kalliju un vistiņu Klukstīti. Ķepu patruļai nu ir jāglābj svētku parāde! Vai viņiem tas izdodas, lasiet grāmatā „Kucēni glābj parādi”.

 

     Alfabēta mācīšanās sagādā galvassāpes ne vienam vien skolas bērnam. Daces Taurītes dzejoļu grāmata „Burtu balle” palīdzēs ātri un veiksmīgi apgūt alfabētu, turklāt arī izklaidēs ar dažādiem mēles mežģiem un paplašinās vārdu krājumu.

 

     Kad burtiņi jau kļuvuši paklausīgi, var ielūkoties Initas Zērietes grāmatā „Mazais lasītprieks” un, saliekot burtiņus zilbītēs, bet zilbes vārdos, gluži neviļus izlasīt vairākus jaukus dzejoļus par burtu sarunām, pavasari, māmiņas smaidu, labiem draugiem un dažādiem piedzīvojumiem.

 

     Inese vēlas sev uzcelt māju. Viņai šķiet, ka tas ir nieks – lai māju uzzīmē arhitekts! Tomēr izrādās, ka māju nemaz tik vienkārši nav uzzīmēt un uzcelt. Ir jāzina daudz un dažādas lietas. Kādas? To lasiet Guntas Šnipkes grāmatā „Ineses māja”.

 

     Henrikas Andersones grāmatas „Gabaliņš dvēseles” galvenajai varonei piecpadsmitgadīgajai Mirielai piemīt neparastas spējas palīdzēt citiem. Meitene sāpīgā mēģinājumā glābt slimo brālīti, noskaidro attiecības pati ar sevi, savu draugu Liku, ar labo un ļauno.

 

     Pavasarim piestāv grāmatu lasīšana. Tiekamies bibliotēkā!