Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Tuvojoties vasaras brīvlaikam, skolas bērniem prātā vairāk ir blēņas nekā mācības…

 

     Izidorai Mūnai ir tieši tāpat! Izidoras mamma ir feja, bet tētis – vampīrs, tāpēc meitenē ir mazliet no šī un mazliet no tā. Ciemos pie Izidoras atbrauc viņas māsīca Mirabella, kas ir raganfeja. Drīz Izidoras klasē būs mīluļu diena – bērni ņems uz skolu līdzi savus mīļdzīvniekus, lai par tiem pastāstītu klasesbiedriem. Izidora vēlas uz skolu ņemt līdzi Rozā Trusi, taču viņas māsīcai rodas labāka doma: „Parādi klasesbiedriem pūķi!” Kas notiek, kad pūķis ierodas klasē, lasiet Herietas Mankāsteres grāmatā „Izidora Mūna dara blēņas”. Savukārt kas notiek, kad vampīri, raganas un fejas nokļūst visai garlaicīgā cilvēku atrakciju parkā un nolemj to mazliet uzlabot, var lasīt grāmatā „Izidora Mūna atrakciju parkā”.

 

     Ir pienākusi Betes dzimšanas diena, bet nepatikšanas Beti sagaida jau no paša rīta, turklāt tās izvēršas tik lielas, ka mamma atceļ ilgi gaidītās svētku pusdienas ar vecmammas gādāto torti un liek ēst veselīgu dārzeņu ēdienu. Tad pie meitenes atlido negaidīta dzimšanas dienas dāvana, kura ir iekļuvusi lielā nelaimē. Kas notika tālāk, lasiet Vitalijas Maskavītes un Marjus Marcinkeviča grāmatā „Bete un  lidojošā dzimšanas dienas dāvana”, kura no sākuma uzjautrinās (vai esat mēģinājuši dresēt slieku?), bet pēc tam aizvedīs mazliet bīstamos piedzīvojumos. 

 

     Vakaros noskaņoties miegam bērniem palīdzēs mākslinieces Agijas Stakas zīmētā krāšņā grāmata „Skaistākās klasiskās pasakas”, kurā var lasīt pasakas par trīs sivēntiņiem, laimīgo briedēnu Bembiju, lidojošo zilonēnu Dambo, vilku un septiņiem kazlēniem, Ansīti un Grietiņu, kā arī Sarkangalvīti, un „Salda miega pasaciņas” par noklīdušo jēriņu, mazliet draisku vienradzi, lācēnu, kurš gribēja noķert krītošu zvaigzni, un citiem zvēriņiem, savukārt Amandas Lī grāmata „Jaunie piedzīvojumi Muminielejā”, kas ir veidota pēc jaunā TV seriāla par trollīšiem Muminiem un Tūves Jānsones darbu motīviem, palīdzēs iepazīties ar Tūves Jānsones radīto trollīšu Muminu pasauli un aizraujošajiem piedzīvojumiem tajā.

 

     Izzinošo grāmatu klāstā izdevniecības „Madris” sērijas „Kādēļ? Kāpēc? Kā tā?” grāmatas „Palīdzēt, dalīties un sadzīvot ar citiem” un „Mēs svinam dzimšanas dienu”, tās līdzēs veidot sarunas ar mazākiem bērniem par sarežģītām situācijām un svarīgiem notikumiem. Savukārt mazos pētniekus noteikti ieinteresēs grāmatas „Tehnika lauku sētā” un „Iepazīstam kukaiņus”. Uzmanīgajiem dabas vērotājiem patiks arī Moiras Baterfīldas un Vivjenas Mainekeres grāmata „Kā dzīvo bites”. Grāmatā var uzzināt, kādas ir bites, kur tās dzīvo, iepazīties ar bišu dzīves ciklu, kā arī izlasīt vairākus stāstus un leģendas par bitēm no visas pasaules.

 

     Kā būtu nokļūt iemīļotajā grāmatā un būt tās galvenajam varonim? Annas Dejas grāmata „Fandoms” stāsta par Vijolīti, viņas draudzenēm un mazo brālīti, kuri, dodoties uz komiksu saietu, negaidīti nokļūst pusaudžu iecienītākā komiksa „Karātavu deja” galvenās varones lomā. Vai viņiem izdosies atgriezties mājās?

 

     Nāc uz bibliotēku un izvēlies grāmatu!