IMG 20220714 115830Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Vasaras vidus – jūlijs ir atnācis gan ar svelmi un vasaras lietiem, gan arī ar jaunām grāmatām Bērnu bibliotēkā. Nedaudz pašķirstīsim jauno grāmatu lapas.

     Francis ir mazs, jauks slieku puika, kurš mīt dārza galā komposta kaudzē. Dārzā Francim ir daudz draugu. Rūdis ir visspēcīgākais dārzā, viņš ir palīdzējis uzbūvēt mājas daudzām vabolēm; Stefans brīnišķīgi spēlē stabuli, un viņa mūziku nāk klausīties visu apkārtējo dārzu iemītnieki; Žozefīne ļoti prasmīgi kopj augus. Tikai Francis jūtas nevajadzīgs, jo nezina, kas viņu aizrauj. Vai Francis atradīs savu aicinājumu? Lasiet Simonas Čehovas grāmatā „Francis no komposta kaudzes”.

 

     Pūķenīte Rūbija no Nikolas Kiniēras grāmatas „Mans! Pūķa dārgumi” cītīgi ievēro visus noteikumus, kuri rakstīti Lielajā pūķu noteikumu grāmatā - jābiedē citi, jākrāj dārgumi un, pats galvenais, pūķi nekādā gadījumā nedrīkst dalīties ar citiem. Viņa ir izcils pūķis, tomēr ļoti vientuļa. Savā dārgumu alā Rūbija ilgojas pēc draugiem. Kā Rūbijai palikt labam pūķim un tomēr iegūt draugus?

 

     Mazā meitenīte dzīvo kopā ar vectēvu un vecmāmiņu, viņa zina, ka ir atrasta pie lapsas alas. Laikam tāpēc, ka agrāk meitenīte bija lapsa, viņai ir rudi mati. Neviens nezina, kur ir meitenītes mamma un tētis. Taņas Postavnas grāmata „Kad es biju lapsa” stāsta par bērnību un ticību brīnumiem, par iztēles spēku un par to, ka reizēm vectēvs un vecmamma var būt mammas un tēta vietā.

IMG 20220718 160427

     Lēnes Askas grāmata „Tīģera burts ir D” palīdzēs sajust, kā ir tad, kad burti nu nepavisam neklausa un negrib būt izlasāmi vai uzrakstāmi. Bilžu grāmata par lasīšanas un rakstīšanas grūtībām, pacietību un dusmošanos, ar ko jātiek galā daudziem bērniem un vecākiem.

 

     Atrast nodarbi garajām vasaras dienām palīdzēs Lienes Lasmanes grāmata „Pagalma mantojums”, kurā ir apkopotas 32 jautrākās un populārākās rotaļas, kuras bērni vēl pirms padsmit gadiem ar prieku mēdza spēlēt brīvā dabā. Grāmata kā ierosmes materiāls noderēs arī skolotājiem un bērnu nometņu vadītājiem.

 

     Divpusējais ilustratīvais sugu noteicējs „Kas aug dabiskās pļavās? Kas dzīvo dabiskās pļavās?” iepazīstina ar daudzveidīgo pļavu dzīvi un būs interesants ne vien mazajiem, bet arī lielajiem dabas izzinātājiem un pētniekiem, kā arī noderēs pārgājienos, izpētot apkārtējo vidi.

 

     Dailas Ozolas grāmatas „Klik - klik!” tulkojums ukraiņu valodā „Клац - клац!” palīdzēs bērniem apgūt  un salīdzināt ukraiņu un latviešu valodas. Mežā atskan nedzirdētas skaņas, un visi meža iemītnieki grib atrast trokšņotāju. Kurš tas būs?

 

     Nāc lūkot, kādas grāmatas vēl ir jaunumu plauktā!