Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Tumšie vakari tā vien aicina atvērt kādu grāmatu un atklāt jaunas, brīnumainas pasaules. Rēzeknes Bērnu bibliotēkas jauno grāmatu plaukts gaida mazus un lielākus lasītājus.

 

     Sērijas „Mazuļa pasaule” somiņgrāmatas patiks pašiem mazākajiem lasītājiem. Četrās grāmatiņās mazulis var ciemoties lauku sētā, doties ceļā ar dažādiem transportlīdzekļiem, izpētīt dzīvniekus, kā arī iepazīt rotaļlietu daudzveidīgumu. Lasot kopā ar vecākiem, mazulis iepazīs jaunus vārdus un aktualizēs jau zināmos, kā arī grāmatu cietās lapas un pievilcīgais formāts piesaistīs uzmanību.

 

     Kā tika izgudrota adata? Vai ziepes bija visos laikos? Kad radās internets? Ko darīt, ja kāds izgudrojums nesanāk?  Par šiem un daudziem citiem izgudrojumiem, bez kuriem vairs nevaram iedomāties dzīvi, var uzzināt grāmatā „Nekārtības rūķīša enciklopēdija: interesantākie izgudrojumi”.

 

     Dinozauru fani būs sajūsmā par lielo ilustrēto grāmatu „Dinozauri”. Grāmatā var uzzināt, kāds bija pirmais dinozaurs, kurš dinozaurs lidoja kosmosā, vai dinozauri tiešām ir putnu priekšteči un daudz citu aizraujošu faktu.

 

     Milla ir Alfona labākā draudzene, un ar viņu ir tik brīnišķīgi rotaļāties kopā. Tomēr pārējie puikas tā nedomā un sāk kaitināt Alfonu, ka viņš draudzējas ar skuķi. Kas notiek tālāk, ir jālasa Gunillas Bergstremas grāmatā „Alfons un Milla”.

 

     Kur gan pazudis Stellas miedziņš? Tētis izlasījis jau deviņas grāmatas, tomēr Stella nevar aizmigt. Kāds ir nozadzis miedziņu! Izmeklētāji – nīlzirgs, flamingo un Bobītis – arī nevar pazudušo atrast. Anetes Meleces grāmata „Pazudušais miedziņš” var būt pirmais detektīvstāsts ziņkārajiem izmeklētājiem.

 

     Kad pazūd suņuka Toto saimnieks Pauls, Toto ir dikti bēdīgs un nobijies. Medūza Zīle suņuku mierina un palīdz „atkost” noslēpumu, kā dabūt Paulu mājās. Kāds ir šis noslēpums? To var lasīt Zanes Zustas grāmatā „Toto atkož noslēpumu”.

 

     Gaidot Ziemassvētkus, ir vērts izlasīt Majas Lundes grāmatu „Sniega māsa”. Tas ir aizkustinošs un mazliet skumjš stāsts, kas ieved lasītāju maģiskā pasaulē un atgādina, ka Ziemassvētki ne vienmēr ir tikai līksme un dāvanas. Tomēr draudzība arī zaudējumu, ilgas un sāpes spēj pārvērst cerībā.

 

     Savukārt Meta Heiga grāmata „Ziemassvētku zēns” vēsta par Nikolasu, kuram ir vienpadsmit gadi, savā dzīvē viņš ir saņēmis tikai divas dāvanas – koka ragavas un rāceņa lelli. Kad reiz tēvs neatgriežas mājās, Nikolass dodas uz Ziemeļpolu viņu meklēt...

 

    Kādi dārgumi vēl slēpjas novembra jaunumu plauktā, nāc lūkot uz Bērnu bibliotēku!