Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2015. gada 17. aprīlī Rēzeknes Bērnu bibliotēkā notika radošā darbnīca „Kukainīši, rāpulīši, pavasara darbonīši”, kurā piedalījās dažāda vecuma bērni, māmiņas un pat vecmāmiņas.

 

     Pasākuma mērķis bija radīt interesi par kukaiņu pasauli, jo tie veido vislielāko dzīvnieku klasi uz Zemes. Kukaiņi mīt gan pļavās, gan mežos, gan dabiskās ūdenskrātuvēs, dažs labs pat cilvēku mitekļu stūros vij savu tīklu…

 

     Nodarbības dalībnieki iepazinās ar grāmatām par kukaiņiem un vēlāk  no dzijas, auduma un stieplēm mācījās veidot krāsainus zirneklīšus un citus kukainīšus. Lai pagatavotu zirnekli ar sešām vai astoņām kājām, nepieciešamas trīs vai četras stieples. Tās novieto krusteniski un tad notin katru kāju turp un atpakaļ.

 

     Vēlāk stiepļu krustpunktā tiek veidots kamols – ķermenis. Lai ietaupītu dziju, vispirms kamols tiek tīts no auduma strēmelēm un pēc tam tiek uztīta dzija. Lai zirneklītim piešķirtu savdabīgu sejas izteiksmi un raksturu, ar karsto līmi tiek pielīmētas actiņas.

 

     Tā nu bibliotēkā tapa jautri, draiski, nopietni un zinātkāri dažādu krāsu – sarkani, zili, zaļi, pelēki un pat melni – zirneklīši, kas sagādāja patiesu prieku gan bērniem, gan vecākiem. Visi jutās patiesi pārsteigti, redzot, cik neparasti skaists bija darba rezultāts.

 

     Radošu ideju grāmatu un bērnu  darbiņu izstāde „Kukainīši, rāpulīši, pavasara darbonīši” Rēzeknes Bērnu bibliotēkā ir skatāma no 17. līdz 25. aprīlim. Nāciet un gūstiet idejas, kā pagatavot dažādus kukainīšus ne vien kopā ar skolotāju, bibliotekāru vai mammu un tēti, bet arī patstāvīgi.

 

     Pasākuma foto skatieties šeit.