Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Tuvojoties Valentīndienai, Rēzeknes Bērnu bibliotēkā 2016. gada 11. februārī notika radošā darbnīca „Kā iepriecināt savus mīļos”.

 

     Pasākuma laikā kopā ar bērniem tika pārrunāts, kā radās Valentīndiena, kā šos svētkus svin Latvijā un citās valstīs, tika noskaidrots, ka Latvijā Valentīndienas svinēšana kļūst arvien populārāka.

 

     Bērni pat pastāstīja Valentīndienas ticējumus. Piemēram, ja meitene Valentīna dienā redz pār galvu pārlidojam sarkankrūtīti, viņa apprecēsies ar jūrnieku. Ja redz zvirbuli, tad apprecēsies ar ne visai bagātu vīru, bet būs ļoti laimīga. Savukārt, ja meitene Valentīndienā atrod zelta monētu, viņa apprecēsies ar bagātnieku.

 

     Pēc jautrām pārrunām un diskusijām bērni ķērās pie radošā darbiņa. Viņu uzdevums bija no izgrieztām dažāda lieluma krāsainām sirsniņām salīmēt un izkrāsot dzīvnieciņus. Bērni bija ļoti pārsteigti, ka, izmantojot sirsniņas formu, var uztaisīt kaut ko tik skaistu – pandu, vilku, tārpiņus, tīģeri u. c.

 

     Daži bērni gribēja izgatavotos darbiņus uzdāvināt saviem mīļajiem cilvēkiem, bet citi vēlējās tos izlikt izstādē, lai arī pārējiem radītu vēlmi darboties. Bērnu darinājumi līdz 16. februārim ir apskatāmi Bērnu bibliotēkas lasītavā. Mīlestības pilnus sirsniņsvētkus!

 

     Radošās darbnīcas foto skatieties šeit.