Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 18. jūlijā Rēzeknes pilsētas Bērnu bibliotēkā tika atklāta lasītājas Ievas Puzirevskas kaķu kolekcijas izstāde „Mans mīlulis – kaķis”. Uz pasākuma laiku bibliotēkas darbinieces bija sagatavojušas arī grāmatu izstādi par kaķiem, kur daļa izstādīto grāmatu bija no Ievas personīgās kolekcijas.

 

     Ieva nāk no mūsu pilsētas un viņai jau kopš bērnības ļoti patīk kaķi. Meitene ir liela grāmatu lasītāja, izmēģina spēkus dzejoļu rakstīšanā. Kaķu figūriņu kolekcionēšana ir viens no viņas hobijiem. Ievas kolekcijā ir vairāk nekā simts eksponātu – porcelāna, mīkstās rotaļlietas, apsveikuma kartītes, kosmētikas piederumi, spilveni un citi priekšmeti ar kaķu simboliku.

 

     Pasākuma laikā Ieva iepazīstināja ar sevi un sniedza nelielu prezentāciju par kaķu dzīvi, nolasīja savus sacerētos dzejoļus par kaķiem un vērsa apmeklētāju uzmanību uz savu kaķu kolekciju, nedaudz pastāstot par katru no kolekcijas eksponātiem, kā arī par savu kaķenīti Gārfīldi. Vislielāko sajūsmu skatītājos izraisīja dziedošie, runājošie kaķi, jo īpaši kaķis-papagailis.

 

     Pēc izstādes aplūkošanas pie apmeklētājiem ciemos ieradās Melnais kaķis ar ļoti aizraujošu programmu. Vismazākie pasākuma dalībnieki no PII „Auseklītis” un citi apmeklētāji tika iesaistīti ļoti jautrās un aizraujošās spēlēs un rotaļās – peļu ķeršanā, cīsiņu mešanā, zivju makšķerēšanā utt.

 

     Pasākuma noslēgumā Ieva dāvināja sanākušajiem pašdarinātas grāmatzīmes, kā arī notika kopīga fotografēšanās un cienāšanās ar saldumiem.

 

     Kaķu kolekcijas izstādi „Mans mīlulis – kaķis” varēs apskatīt Bērnu bibliotēkā (Dārzu ielā 37) līdz šī gada septembrim. Fotogrāfijas no pasākuma var aplūkot šeit!