Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Katru gadu aprīlī visā Latvijā tiek atzīmēta Bibliotēku nedēļa, kuras laikā notiek dažādas aktivitātes. Arī Bērnu bibliotēkā šogad tāpat kā citus gadus šajā nedēļā notika ļoti interesanti un aizraujoši pasākumi.

 

     Pirmdien, 23. aprīlī, notika iepazīšanās ekskursija „Kas ir bibliotēka?”, uz kuru bija ieradusies PII „Rotaļa” sagatavošanas grupiņa. Ekskursijas laikā vecākā bibliotekāre Ineta Kuzņecova mazos bibliotēkas apmeklētājus iepazīstināja gan ar bibliotēku, gan ar interesantākajām un neparastākajām grāmatām.

 

    Trešdien, 25. aprīlī, SIA „ALAAS” organizētā jauniešu izglītojošā orientēšanās skrējiena „Atkritumiem pa pēdām!” kontrolpunktu bibliotēkā apmeklēja 18 pilsētas un novada jauniešu komandas.

 

     Pēcpusdienā radošajā darbnīcā „Smaidīgā sviestmaize” piedalījās čaklākie bibliotēkas pasākumu dalībnieki un biežākie lasītavas viesi. Pasākuma laikā dalībnieki uzzināja, cik daudz bibliotēkā interesantu grāmatu un žurnālu, kas māca gatavot ēdienu un skaisti klāt galdu. Bibliotekāre Lāsma lasīja grāmatiņu „Pelēns Peksis negrib ēst”. Pelēns Peksis niķojas tāpat kā cilvēku bērni. Pelēns Peksis ir saldummīlis… 

 

     Dalībnieki arī paši stāstīja, kas viņiem garšo, kā palīdz māmiņām gatavot mīļākos ēdienus, citi paši agri ceļas, lai iepriecinātu vecākus, uzcepot garšīgu picu vai uztaisot tēju ar sviestmaizīti. Sarunas dalībnieki nonāca pie slēdziena, ka badoties nedrīkst, labāk ēst veselīgi – tad cilvēki ir veselāki, gudrāki, bērni aug lielāki, visiem uzlabojas pašsajūta un daudz vairāk var izdarīt. Bērni bija ļoti iepriecināti, ka šajā pasākumā viņiem pašiem bija iespēja izgatavot savu „smaidošo sviestmaizi” no sagādātajiem produktiem. Bērni darbojās ar lielu aizrautību, talantīgi un radoši, katra darbiņš izdevās unikāls, skaists un apetīti rosinošs.

 

     Pirms baudīt garšīgās sviestmaizes, tās tika iemūžinātas fotogrāfijās. Pasākumā ar pārsteiguma balvu – svētku kliņģeri – ieradās bibliotēkas lācītis Rūcītis. Atvadoties daudzkārt skanēja vārds „paldies!” par jauko bibliotēkā pavadīto pēcpusdienu.

 

     Ceturtdien, 26. aprīlī, kopā ar Katoļu PII vecāko grupiņu notika radošā darbnīca „Lietussargu parāde”, kuras laikā skanēja gan dzejoļi par pavasari un lietutiņu, gan tika veidoti ļoti krāsaini un interesanti lietussargi.

 

     Piektdien, 27. aprīlī, par godu Pasaules grāmatu un autortiesību dienai kopā ar novadnieci, rakstnieci Olgu Borovikovu un 2. vidusskolas 5. a klases skolēniem un audzinātāju notika radoša pēcpusdiena „Redzu labu vārdu, rakstu labu stāstu”. Pasākuma laikā gan vecākā bibliotekāre Tatjana Deičmane, gan arī pati rakstniece uzsvēra autortiesību lomu un nozīmi katra cilvēka dzīvē un aicināja ikvienu no  skolēniem atklāt baudījumu, ko sniedz grāmatu lasīšana.

 

     Līdz pat maija beigām bibliotēkā būs apskatāmas Rēzeknes skolu vizuālās mākslas olimpiādes dalībnieku radošo darbu izstādes „Latvijas daba gadalaikos” un „Latvijai – 100”.

 

     Bērnu bibliotēkas darbinieces ļoti priecājas, ka bērni atrada iespēju un laiku, lai ierastos uz Bibliotēku nedēļas pasākumiem, jo mūsdienās viņi ir ļoti noslogoti, pēc skolas apmeklē pulciņus. Uz bibliotēku dodas viszinošākie, radošākie, zinātkārākie bērni.

 

     Liels paldies Bērnu bibliotēkas lasītājiem, jo katrs bērns, ienākot bibliotēkā, piepilda to ar tādu enerģijas lādiņu, ka dienas beigās gribas teikt – darba diena ir izdevusies un uz mājām var doties patīkamā noskaņojumā. Iepriecina un silda tās neviltotās bērnu emocijas, kas raisās, kad, ejot prom, kāds pieskrien un apķer bibliotekāri, sakot: „Paldies, es rīt atnākšu, gaidiet!” „Paldies, ka palīdzējāt atrast informāciju!” vai arī „Paldies par to, ka bibliotekāre atrada laiku un paspēlēja kopā galda spēli!” Vārds „paldies” dod spēku un enerģiju darboties tālāk.

 

     Bērni un jaunieši! Jūs vienmēr esat ļoti gaidīti Bērnu bibliotēkā Rēzeknē, Dārzu ielā 37.