Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 17. maijā Rēzeknes Bērnu bibliotēka piedalījās Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra “Zeimuļs” Starptautiskai ģimenes dienai veltītajos svētkos visai ģimenei “Prieks radīt kopā”.

 

     Pasākumā notika aktīvāko ģimeņu sumināšana un apbalvošana, kā arī koncerts, bet bibliotēkas darbinieces Tatjana Deičmane un Santa Laizāne prezentēja un popularizēja Bērnu bibliotēku, tās piedāvātos pakalpojumus, stāstīja, kā kļūt par lasītājiem un dāvināja informatīvus bukletus.

 

     Tika iekārtots grāmatu galds “Neparastas un runājošas grāmatas Bērnu bibliotēkas krājumā”. Pasākuma apmeklētāji tika iepazīstināti ar Bērnu bibliotēkas piedāvājumu ģimenēm ar bērniem. Tai pašā laikā notika grāmatu ilustrāciju aplūkošana.

 

     Grāmatu galdā varēja aplūkot bilžu grāmatas un runājošās grāmatas, kuras iepazīstina ar burtiem, cipariem, dzīvnieku un putnu balsīm, skanīgās grāmatas, rotaļgrāmatas. Mazie pētnieki un ceļotāji varēja apskatīt grāmatu ar atveramiem atlokiem, izpētot dažādus transportlīdzekļus. Savukārt rotaļgrāmata “Mācies kopā ar Pelēnu Peksi! Skaitļi, cipari un figūras” bērniem rādīja iespēju  mācīties lasīt un skaitīt.

 

     Darbojās radošā darbnīca “Septiņu krāsu zieds”, kurā pasākuma dalībnieki kopā ar mammām un bibliotēkas darbiniecēm izgatavoja septiņu krāsu ziedu, katrs veidojot savu mīļāko krāsu ziedu.

 

    Bibliotēkas kolektīvs pateicas ARPC “Zeimuļs” darbiniekiem par uzaicinājumu piedalīties  ģimeņu svētkos “Prieks radīt kopā”. Bija jautri un interesanti! Paldies aktīvajām ģimenēm un visiem apmeklētājiem un dalībniekiem!