Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Grāmata lasītāju ieved citā pasaulē, bieži vien brīnumainākā un krāsainākā nekā parastā ikdiena. Grāmatu lasīšana attīsta bērna fantāziju, rosina izzinātkāri, palīdz pilnveidoties bērna morālajām un ētiskajām vērtībām.

 

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkā 2020. gadā tiek uzsākts priekšā lasīšanas un radošo nodarbību cikls „Grāmatu stunda mazajiem”. Reizi mēnesī bērni tiek aicināti ciemos uz bibliotēku, lai kopīgi izlasītu kādu grāmatu un radoši padarbotos.  

 

     Janvārī divu Rēzeknes katoļu pirmsskolas izglītības iestādes grupu  bērni kopā ar bibliotekāri Inetu Kuzņecovu lasīja J. Vīslanderes grāmatu „Mūmammas un Vārnas Ziemassvētki”. Noklausoties, kā Vārnai un Mūmammai veicās ar Ziemassvētku dāvanu sagādāšanu, bērni padalījās ar saviem Ziemassvētku stāstiem. Ne vienmēr ir vajadzīga liela dāvana, prieku sagādā arī draudzīgs smaids un uzmundrinošs vārds, ko otram var sniegt ikviens.

 

     Februāris, gada īsākais mēnesis, ir tikai mazu brīdi pirms pavasara sākuma. Pēc garās, nogurdinošās ziemas sāk spožāk un ilgāk spīdēt saulīte, gaisā virmo vēlme pēc otra cilvēka apskāviena vai smaida, februārī svinam Valentīna dienu, kas ir veltīta mīlestībai, tāpēc 11. februārī Rēzeknes Bērnu bibliotēka aicina kopā izlasīt kādu grāmatu par draudzību un mīlestību. Uz tikšanos „Grāmatu stundās mazajiem”!