Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2015. gada 1. līdz 7. jūnijam Latvijā pirmo reizi notiek Bērnu grāmatu nedēļa. Tā ir lasīšanas veicināšanas un bērnu grāmatu nozīmes aktualizēšanas kampaņa. Dažādās pasaules valstīs tā notiek jau vairāk nekā 50 gadus, bet Amerikas Savienotajās Valstīs šīs tradīcijas vēsture iesniedzas pat devītajā gadu desmitā.

 

     Nedēļas ietvaros dažādās vietās – bibliotēkās, grāmatnīcās, parkos – notiek atraktīvas lasīšanas veicināšanas aktivitātes – lasīšanas un stāstīšanas sacensības, dažādi konkursi, izstādes, spēles, radošās darbnīcas un citas norises.

 

     Arī Rēzeknes Bērnu bibliotēka iesaistījās šīs nedēļas aktivitātēs, organizējot informatīvu pasākumu pirmsskolas izglītības iestādē (PII) „Auseklītis”. Kopā ar bērniem tika uzsākts „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2015” starts un  iepazītas vecumgrupai „5+” paredzētās kolekcijas grāmatas.

 

     Pasākuma laikā notika arī pagājušā gada Bērnu žūrijas laureātes R. Skotona grāmatas „Runcis Puncis” lasījums. Grāmata stāsta par Runča Punča pirmo dienu minču skolā.  Bērni uzzināja, kā mazajam veicās, vai kaķītis iemantoja draugus, ko jaunie skolasbiedri teica par Punča mīļdraugu peli Seimūru un vēl daudzas jo daudzas  interesantas lietas.

 

     Kopā ar bibliotekārēm pie mazajiem ķipariem ciemojās arī lācītis Rūcītis, kas piedalījās jautrā rotaļā un cienāja bērnus ar saldumiem. Bērnu Bibliotēkas darbinieces pateicas PII „Auseklītis” kolektīvam un audzēkņiem par viesmīlīgo uzņemšanu un radošo sadarbību!

 

     Pasākuma foto skatieties šeit, Bērnu žūrijas grāmatu virtuālo izstādi – šeit (grāmatas no izstādes iespējams rezervēt).