Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Skaties! Klausies! Darbojies! Rēzeknes Bērnu bibliotēkas lasītavā plaukti papildināti ar atraktīvām grāmatām pirmsskolas vecuma bērniem. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

“Čuku-čuku-tūūū!”

     Liela un koša grāmata ar mīlīgiem zīmējumiem un 8 skaņu lodziņiem. Čuku-čuku-tūūū! Pa sliedēm trauc vilcieniņš ar zilu lokomotīvi. Ik pa laikam piespied kādu no astoņiem skaņu lodziņiem un tu dzirdēsi, kā skan ceļā sastaptie vilcieniņa draugi.

 

“Veiklie un attapīgie”

     Šo pasaku varoņi ir veikli, drosmīgi un atjautīgi. Gan bērnus, gan vecākus iepriecinās Runcis Zābakos, Brēmenes muzikanti, Džeks, kurš rāpās pa garo pupu, kā arī Ansītis un Grietiņa. Pasakas atdzīvinās dažādas skaņas.


“Mans Luksofors”

     Šī krāsainā grāmata pavisam nemanot iemācīs tev droši pārvietoties pilsētas ielās. Pēti zīmējumus, lasi, domā, palīdzi grāmatas varoņiem izvēlēties, kā rīkoties katrā satiksmes situācijā un ieslēdz atbilstošo gaismas signālu luksoforā! Satiksmes noteikumu apguve vēl nekad nav bijusi tik aizraujoša!

 

“Nāc ciemoties mežā!”

     Šī burvīgā grāmata aicina bērnu paviesoties īstā mežā. Bērns varēs iepazīt meža iemītniekus, uzzināt daudz ko interesantu par dzīvniekiem un pat sadzirdēt, cik skanīgs var būt mežs. Bērnam ir tikai jāpiespiež podziņa skaņas ierīcē un atskanēs kāda no tikai mežā dzirdamām skaņām.

 

“Jautrā diena”

     Liela un koša grāmata ar mīlīgiem zīmējumiem un 8 skaņu lodziņiem. Kaķēns un Kucēns aicina arī tevi spēlēt ķeršanu. Būs jautri! Tu varēsi izskrieties un sastapt trokšņainos dzīvnieku mazuļus – bruņurupucēnu, kāmīti, papagaili, pelēnu, trusīti un jūrascūciņu. Ik pa laikam piespied kādu no skaņu lodziņiem, lai kopīgā rotaļa kļūtu skanīgāka.

 

“Vēro, ieklausies, atrodi!”

     Lasot šo bagātīgi ilustrēto grāmatu kopā ar pieaugušajiem, bērns uzzinās daudz interesanta par dažādiem dzīvniekiem un viņu mazuļiem: ko tie ēd, kur mitinās, kā prot aizsargāties. Lai iepazīšanās būtu jautrāka, grāmatā ir skaņu podziņas, kas palīdzēs iepazīt zvēru un putnu balsis.

 

“Dzīvnieku pasaule”

     Šī lielā, krāšņā grāmata tevi iepazīstinās ar dzīvniekiem dažādās pasaules vietās. To lasot, tu uzzināsi, kuri dzīvnieki dzīvo mūsu un tropu joslas mežos vai savannā, tuksnesī, polārajos apgabalos. Grāmatā stāstīts arī par mājdzīvniekiem. Izteiksmīgās fotogrāfijas papildina interesanti fakti.