Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 10. martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika ikgadējie Lielie lasīšanas svētki. Jaunieši un viņus pavadošie bibliotekāri tika aicināti bezmaksas ekskursijā pa Gaismas pili. Ekskursijas vadītāja pastāstīja par bibliotēkas tapšanu, ēkas projektēšanu, izstādēm, lasītavām un piedāvāto grāmatu klāstu.

 

     Pēc stundu ilgās ekskursijas visi tika aicināti uz Lielo lasīšanas svētku galveno, svinīgo daļu. Tas bija Lielo lasīšanas svētku noslēguma pasākums, kurā tika godināti šajā gadā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” ekspertu visaugstāk novērtēto grāmatu autori, ilustrētāji, tulkotāji un izdevēji.

 

Šogad žūrijas ekspertu augstāko atzinību ieguva šādas grāmatas:

5+ vecuma grupā pirmajā vietā ierindojās “Puika, kas zīmēja kaķus”,

9+ vecuma grupā pirmo vietu ieguva Ž. Kuponsa “Uzrodas Flata kungs!”,

11+ vecuma grupā pirmajā vietā ierindojās M. Runguļa “Pastaiga mirušo pilsētā”,

15+ vecuma grupas līdere bija Z. Sagas “Meitene tīmeklī”,

vecāki par pašu labāko savukārt atzina F. Bakmana “Omce sūta sveicienus un atvainojas”.

(Pilnu sarakstu ar piecām visaugstāk novērtētajām grāmatām katrā vecumgrupā skatieties šeit.)

 

     2017. gadā žūrijas darbā piedalījās 155 Rēzeknes Bērnu bibliotēkas un 70 Rēzeknes 2. bibliotēkas lasītāji. Pārstāvot abu bibliotēku apvienoto Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas komandu, kopā ar Bērnu bibliotēkas vecāko bibliotekāri Santu Laizāni Lielajos lasīšanas svētkos šogad piedalījās Rudīte Gaidule, Laura Čuprinska, kā arī Jēkabs, Kristaps un Agate Vancāni. Svētkos Rēzeknes Bērnu bibliotēka saņēma pateicības rakstu par lielo dalībnieku skaitu Jauniešu žūrijā.

 

 

     Rēzeknes bibliotēkas ir pateicīgas pilsētas pašvaldībai par atbalstu Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas darba norisei mūsu pilsētā un par iespēju apmeklēt Lielos lasīšanas svētkus. Jaunie lasītāji cer, ka ar katru gadu Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas dalībnieku skaits tikai palielināsies.

 

Informāciju sagatavoja
Rudīte Gaidule