Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Šajā pasakaini skaistajā un burvīgajā ziemas mēnesī janvārī Rēzeknes Bērnu bibliotēka saviem lasītājiem piedāvā daudzas jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no tām.

 

     Grāmatas „Mana lielā atbilžu grāmata. Dosimies ceļā!” lappusēs paši mazākie lasītāji varēs vērt vaļā lodziņus, izzināt transportlīdzekļu pasauli un rast atbildes uz daudziem interesantiem jautājumiem.

 

     Jaukais stāstu krājums „Mazie lasītāji” ar liela izmēra burtiem būs lielisks līdzeklis, lai mācītos lasīt ar prieku, un palīgs bērna lasītprasmes pilnveidei.

 

     K. J. Forsēna-Ērlina grāmata „Brašais Moriss” ir stāsts par kādu pavisam parastu zēnu Morisu, kas gan pieaugušajiem, gan bērniem palīdzēs apgūt paņēmienus, kā saprast un pārvarēt dažādus ikdienā sastopamus izaicinājumus.

 

     G. Pauli grāmatas „The King of Hearts. Siržu karalis” un „Energy. Enerģija” ir mācību pasakas, kas paredzētas 5 – 8 gadus veciem bērniem, viņu skolotājiem un vecākiem. Tās iemācīs runāt par emocijām un dabu gan latviešu, gan angļu valodā.

 

     Risināt mīklainus uzdevumus un doties neparastā, satraucoši biedējošā un aizraujošā ceļojumā gan zēni, gan arī drosmīgākās meitenes varēs kopā ar D. Grīna „Šausmu atrakcijām” un A. Viltšira „Roblox labākajām piedzīvojumu spēlēm”.

 

     Lai arī līdz 1. aprīlim jeb dienai, kad cilvēki izjoko cits citu, vēl tālu, lasīt anekdotes, smieties un uzlabot garastāvokli nekad nav par agru kopā ar bērnu anekdošu grāmatu „Čau, ko dari?”.

 

     Ikvienam bērnam un arī pieaugušajiem, kuros joprojām mīt bērns, būs piemērota D. Bedīla ārkārtīgi jautrā un aizraujošā grāmata „Vecāku aģentūra”, kas ir neaizmirstams stāsts par kāda zēna Berija Beneta vēlēšanos pēc labākiem vecākiem.

 

     Bērnu bibliotēkas jauno grāmatu plauktā nu jau ir atrodama arī somu rakstnieka T. Parvela aizraujošās sērijas „Kepler 62” piektā grāmata „Vīruss” un R. R. Raselas visiem labi zināmās un meiteņu iemīļotās sērijas „Nikijas dienasgrāmata” 11. grāmata „Ne gluži labākās ienaidnieces stāsti”.

 

     Būsiet mīļi gaidīti Rēzeknes Bērnu bibliotēkā!